Informació general

Una vintena de socorristes de l'empresa Altesport s'encarregaran de vigilar les platges, aquest estiu

Per Cristina Sierra

L'alcaldessa i el regidor de Turisme amb els socorristes que vigilaran les platges aquesta temporada

El passat dissabte 14 de juny es va posar en funcionament el servei de salvament i socorrisme a les platges de Cambrils. Per segon any consecutiu, el servei s'ha adjudicat per concurs a l'empresa Altesport 2000 SL, que, per enguany, ha aportat una sèrie de millores com la d'ampliar el servei fins el 28 de setembre. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme –Xavier Martí– i el representant de l'empresa –Manuel Garcia– van presentar el servei que compta amb 20 socorristes fixes que vigilaran els nou quilòmetres de platja. A més, la plantilla compta amb set socorristes més que cobriran les rotacions de descans.

Cal destacar que les millores que aporta Altesport per aquesta temporada són l'aportació d'un tot terreny 4x4; quatre desfibril·ladors externs per poder atendre persones que pateixin una aturada cardiorespiratòria, i quatre cadires amfíbies per facilitat l'accés a la platja i el bany a persones amb mobilitat reduïda. Per altra banda, l'empresa realitzarà tallers mediambientals a les platges cambrilenques i una festa aquàtica, i també col·laborarà amb festivitats estivals amb una ambulància de reforç. 

80% de treballadors cambrilencs

Com l'any passat, Altesport ha signat el 80% dels contractes amb persones inscrites a la borsa de treball de l'Ajuntament. Manuel Garcia va explicar que el 90% dels socorristes d'enguany repeteixen de la temporada passada, un fet que "facilita molt la posada en marxa del servei, ja que són persones que ja tenen experiència". Altesport forma els socorristes amb un curs en prevenció de riscos laborals, simulacres reals a la platja, formació de primers auxilis i l'obtenció del carnet per manipular desfibril·ladors.

Recordem que el servei de socorrisme i vigilància es presta diàriament en un horari de 10 a 19 hores i es reparteix en tres centres de coordinació –platja del Regueral, de Vilafortuny i de la Llosa– i dotze torres o cadires de vigilància. Els tres sectors de platja són: zona de llevant amb les platges de Cap de Sant Pere, Vilafortuny i l'Esquirol, amb un total de 3.000 metres de línia de costa i una amplada de 35.3 metres; zona centre amb les platges de Cavet i Prat d'en Forés amb 1.510 metres de línia de costa i una amplada mitja de 44,5 metres, i la zona de ponent que comprèn les platges de la Riera, Horta de Santa Maria i l'Ardiaca amb un total de 3.150 metres de línia de costa i una amplada mitja de 56,3 metres.

Plataformes aquàtiques

El regidor de Turisme va explicar que enguany s'incorporen novetats a les platges de Cambrils. Per una banda, es recuperen les dues plataformes aquàtiques de la platja del Regueral que es van haver de reparar l'any passat i, per altra banda, s'instal·larà el parc aquàtic durant els propers dies. Martí va apuntar que les persones empadronades a Cambrils gaudiran d'unes condicions especials per accedir a les instal·lacions. L'alcaldessa, per la seva part, va destacar el fet d'allargar el servei els caps de setmana del 20 i 21 i 27 i 28 de setembre.


El servei de salvament i socorrisme s’ha adjudicat per 171.215 euros, que suposa una rebaixa de 35.695 euros respecte a l’import de licitació. En els últims cinc anys, el cost de l'adjudicació s'ha reduït en més de 60.000 euros. El 2010 es va adjudicar per 231.863 euros, el 2011 per 222.000, el 2012 per 207.000 i el 2013 per 187.913.

Comenta aquest article