Informació general

La UEC de Cambrils ha atès, aquest curs, 13 alumnes amb necessitats educatives especials

Per Redacció

Carmen Quintana va dirigir unes paraules a l'acte de cloenda del curs

La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Cambrils ha atès aquest curs un total de 13 alumnes procedents dels quatre centres educatius de secundària del municipi. El passat 19 de  juny, el centre va celebrar l’acte de cloenda de final del curs 2013-2014 amb l’assistència de  la regidora d’Ensenyament de  l’Ajuntament de Cambrils, Carmen Quintana; les famílies dels alumnes, els alumnes de la UEC i l’equip educatiu. En l'acte es va fer entrega de les orles de graduació als tres  alumnes matriculats a quart que han assolit el graduat en ESO, així com una  orla de record a la resta de l’alumnat, com es fa cada curs.

L’objectiu de la UEC és garantir l’atenció educativa necessària a l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. Ofereix la possibilitat de seguir l’etapa d’ESO en un grup reduït, d’acord amb les corresponents adaptacions curriculars individualitzades. L’escolarització a la UEC comporta una escolarització compartida amb el centre docent on l’alumne/a estigui matriculat.

Des de l’any 2000, la UEC de Cambrils ha atès a diferents alumnes de secundària, amb una metodologia adaptada a les diferents  necessitats educatives d’aquest col·lectiu d’alumnat, potenciant aspectes com una formació més manipuladora a través dels tallers, i una  atenció més individualitzada a través de les tutories individuals.

Una metodologia de treball que fa que l’alumnat recuperi la il·lusió i l’interès pels estudis, la qual cosa fa que es disminueixi totalment, en la majoria dels casos, l’índex d’absentisme escolar. En aquesta línia metodològica, s’ha dut a terme un projecte de restauració i manteniment de les instal·lacions de la UEC.

Comenta aquest article