Cultura

La Biblioteca Municipal oferirà activitats per promoure la lectura durant l'estiu

Per Redacció

Sessió de contes a càrrec de Rosa M. Fusté

La Biblioteca Municipal de Cambrils ja ha posat en marxa les propostes pel temps d’oci que aprofiten les xarxes socials per incentivar la lectura. Una de les novetats són les recomanacions de llibres a través d’Instagram o de Facebook. Des de dilluns i fins el 13 de setembre, la Biblioteca ha fet una crida als lectors a seguir el seu compte d’Instagram i penjar fotografies de llibres del mateix equipament municipal o d’altres i de llibres propis, realitzades a qualsevol lloc, amb les etiquetes #InstaBookCambrils i #Igerscambrils. Una altra opció és publicar-les al grup de Facebook InstaBookCambrils.

Les imatges s’exposaran a la Biblioteca durant l’estiu a mesura que es vagin publicant. Les fotos penjades a Instagram es publicaran també al grup InstaBookCambrils de Facebook. El 19 de setembre es farà el lliurament de premis a les millors fotos, valorant-ne especialment l’originalitat, un en categoria infantil (fins a 12 anys) i un en categoria adult.

L’activitat compta amb la col·laboració de @igerscambrils i el patrocini del cinema Rambla de l’art i dels departaments de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Cambrils.

També a Facebook, segueix funcionant el grup de “Llegim de punta a punta”, creat per les bibli, i oteques de Cambrils i de Lloret de Mar per què tothom pugui compartir experiències relacionades amb la lectura i el món dels llibres. Per a participar-hi cal tenir compte de Facebook i donar-se d’alta al grup.

L’horari d’estiu de la Biblioteca, fins el 13 de setembre, serà de dilluns a divendres de 9.30 a 15 hores.

Juguem i llegim

Durant els mesos de juliol i agost, tots els dimecres a les 12 hores, s’ha programat l’hora del conte amb una activitat lúdica i d’entreteniment. Durant tot l’estiu es donaran dibuixos per pintar. La primera sessió serà el 2 de juliol comptarà amb una activitat extraordinària. L’escriptora Anny Blain, resident a Cambrils, presentarà el seu llibre “El niño de allá”, editat per Ònix.

Lots sorpresa

Fins el 29 d’agost, tornen els lots de lectura sorpresa pels majors de 16 anys. La biblioteca ha preparat 10 lots sorpresa amb 15 documents variats a cadascun d’ells. Només cal agafar un lot en préstec. Es disposarà d’un mes per a gaudir-ne i després s'haurà de retornar, en bloc, amb la mateixa bossa de Festes. Cada bossa portarà com a regal una samarreta fins exhaurir existències.
 
Visites per als tallers d'esplai i Lots de llibres

Des de la Biblioteca s’ofereix a les entitats organitzadores d’aquests casals la possibilitat de realitzar visites des d’un punt de vista lúdic, així com, el préstec de lots de llibres vinculats a una matèria determinada. Per a sol·licitar aquests serveis cal omplir els formularis corresponents que estan a la web de la biblioteca

Festa del barri de l’Estació

La Biblioteca va començar el temps de vacances escolars celebrant la festa del Barri de l’Estació, on està ubicat l’equipament. El 18 de juny hi va haver una sessió de contes dedicada a les festes i els elements festius, especialment els gegants i els bastoners, que tenen molta tradició a Cambrils. Els nens i nenes i els seus pares i mares van escoltar les aventures d'El petit bastoner i van conèixer una mica la història del Gegant del pi. Després van poder escollir un full per pintar on hi havia diversos dibuixos i poemes de Lola Casas amb algunes lletres que s'havien amagat i calia descobrir. Posteriorment el full es retallava i s'hi posava un palet, de manera que quedés com un ventall. La jornada va acabar amb un berenar de coca amb xocolata.

Prèviament, tots els nens i nenes que havien participat al taller Llegim plegats van tenir la darrera trobada abans de l'estiu. Ho van celebrar amb una gimcana que va portar a les famílies a voltar per la biblioteca buscant totes les pistes que s'hi amagaven. Finalment, la directora de la biblioteca els va lliurar un diploma.


Joves lectors que han participat a l'activitat Llegim Plegats amb Rosana Andreu

Comenta aquest article