Cultura

Tertúlia amb l’escriptora Mònica Batet a la Biblioteca Municipal

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió a la Biblioteca, amb l'escriptora Mònica Batet, el regidor Francesc Garriga i l'editor Jordi Fernando

L’escriptora Mònica Batet va visitar la Biblioteca Municipal, el passat divendres a la tarda, per parlar de la seva novel·la “No et miris el riu” de l'Editorial Meteora, finalista al premi Crexells. L’activitat, que va ser oberta a tothom, va servir com a cloenda del club de lectura adult de la Biblioteca. L’acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Francesc Garriga– i de l’editor de l’Editorial Meteora, Jordi Fernando.

Mònica Batet va parlar de la seva novel·la, una història ambientada en una ciutat de l’Europa central banyada per un riu cabalós on hi tenen lloc uns fets estranys, uns comportaments irracionals en les persones, que fins i tot poden concloure en el suïcidi. En la trama hi apareixen diferents personatges com la Martina, una noia que pateix un fort isolament; la Vera, una jove nedadora obsessionada pel triomf i Konrád Weszler, un professor universitari afectat pel fenomen dels ofegats a partir d’una desgràcia familiar. Segons va comentar Batet, “el riu decideix la vida de la ciutat i de les persones. És com un Déu. El protagonista és el riu, enganxa, té un poder d’atracció hipnòtic”. L’escriptora també va parlar sobre el treball de documentació de l’obra. Per parlar sobre els ofegaments, segons va comentar, va obtenir documentació forense per incloure-la en la seva història.  

Per la seva part, l’editor Jordi Fernando va destacar l’originalitat de l’obra, “una història sorprenent  amb elements misteriosos. És una pertorbadora que no et deixa indiferent. El riu és misteriós i magnètic”. Una definició molt repetida pels diferents lectors del club de lectura de la Biblioteca durant la tertúlia. Molts d'ells van coincidir a dir que l'obra era "tètrica, diferent, misteriosa i sorprenent".

Comenta aquest article