Informació general

La línia de llevant de l'autobús urbà funcionarà tot l'estiu

Per Redacció

Escolar cambrilencs esperant per pujar a l'autobús de la línia de llevant

La línia d’autobús urbà de Cambrils entre les urbanitzacions de llevant i el centre continuarà funcionant els mesos d’estiu. Com a novetat d’enguany, i fruit de la bona acceptació de la campanya promocional de gratuïtat del transport públic que es va posar en marxa el passat 22 d’abril, l’empresa municipal Aparcam ha decidit mantenir actives les dues línies urbanes (L1 Llevant i L2 Ponent) durant la temporada de vacances.

La iniciativa d’ampliar el servei a l’estiu respon a l’anàlisi de la demanda ciutadana recollida mitjançant enquestes directes als usuaris. Les dues rutes possibiliten l’enllaç entre els barris del Port i Eixample Port el Barri Antic, Eixample-Barri de l’Estació i Nou Cambrils. El regidor de Governació, Dani Milan, ha explicat que aquesta mesura s’emmarca en l’aposta municipal per potenciar el transport públic i sostenible fent un esforç per apropar-lo al ciutadà i fomentar-ne l’ús.  

Els usuaris augmenten un 30% en dos mesos

La demanda dels usuaris fluctua del període escolar a l’estiu i és per aquest motiu que els horaris s’adeqüen a aquestes variacions. Es respectaran les expedicions en hora punta i es complementarà amb les que ofereixen la possibilitat de desplaçaments per a altres motius, com anar al metge, fer gestions o compres, entre d’altres. La campanya de transport públic gratuït ha tingut una bona acceptació amb un augment que creix dia a dia. Fins a 352 residents ja han passat per la Policia de Cambrils per a adquirir la targeta Cambrils T-BUS, que amb un cost de 6 euros permet viatjar de manera il·limitada amb l’autobús urbà fins el 31 de desembre de 2014.

La consolidació del servei s’ha traduït en l’obtenció del voltant del 30% de nous usuaris en les dues línies en només 2 mesos (març a maig).

Comenta aquest article