Cambrils acull la presentació del projecte turístic i gastronòmic "Catedral del vi" promogut per Tortosa i el Pinell de Brai
![]() |
La presentació del projecte turístic i gastronòmic es va fer ahir al migdia al parc del Pescador |
El Parc del Pescador de Cambrils va acollir, ahir, la presentació del projecte turístic i gastronòmic de la Catedral del Vi, que compta amb el suport dels Ajuntaments de Tortosa i de Pinell de Brai, i que properament, realitzarà campanyes informatives per atraure visitants a les Terres de lEbre.
Els germans Fran López Gilabert xef del Torreó de l'Indià, posseïdor duna estrella Michelin a Xerta i Joaquim López Gilabert, ànimes i motors de la iniciativa, han situat el seu celler Pagos de Hibera i un restaurant dins daquest monument arquitectònic modernista que Cesar Martinell va construir a la població de Pinell de Brai. La seva proposta combina una proposta gastronòmica al seu restaurant, una visita al museu que inclou una mica dhistòria, màquines, tines i utensilis antics i un túnel daromes i una botiga amb un ampli assortit de Vins de la Terra Alta i productes gastronòmics locals.
Cambrils, com a capital gastronòmica de la Costa Daurada, va exercir, ahir, com a amfitrió de la presentació d'aquest projecte, tal com va explicar l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau. "Estem encantats d'acollir-vos. Cambrils és una població turística que rep un gran volum de visitants, però també volem que coneguin altres opcions i que tornin. La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre són un bon complement, de platja i de sol, però també s'hi sumen altres realitats com les rutes del vi. Seguim treballant per fidelitzar els turistes i que coneguin la realitat del gran país que tenim. Hem de posar en valor la tradició i els productes de la terra".
Per la seva banda, el regidor de Turisme de Tortosa, Alfredo Ferré, va afirmar que aquest projecte és un exemple de col·laboració público-privada i que no pretén només promocionar les dues ciutats i el celler sinó tot el territori de les Terres de lEbre. Lalcalde de Pinell de Brai, Lluís Melich, va destacar la importància de combinar el menjar del mar amb la beguda de la terra i va assegurar que el projecte servirà per estrènyer un lligam entre dos territoris que se situen a menys duna hora de distància. Lacte va finalitzar amb un tast de vi i un aperitiu.