Societat

L'Aula de Gent Gran de Cambrils clou el curs amb una tarda de teatre a càrrec de La Teca

Per Berta Ruiz

Un moment de la representació de la Teca Teatre, ahir al Casal

Ahir a la tarda, a la sala d’actes del Casal Municipal, es cloïa el curs 2013-2014 de l’Aula de Gent de Cambrils d’Extensió Universitària de la URV. Un curs d’activitats que es va posar en marxa el passat mes d’octubre i que ha inclòs diferents xerrades sobre temàtiques ben diverses com la política, la tecnologia, la història, les tradicions o la literatura. Les conferències s’han anat fent cada dimecres a les 18 hores de la tarda al Casal, així com diverses sortides de caràcter cultural.

A l’inici de l’acte hi va haver un breu torn de parlaments a càrrec del president de l’Aula de Gent Gran de Cambrils –Lluís Álvarez–. També es va retre un reconeixement a Maria Bargalló que, durant els darrers anys, ha estat la vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària de la URV i ha estat en contacte directe amb el funcionament de les Aules de Gent Gran de la URV. Després de 8 anys, tal com ella mateixa va explicar, “aquests dies estic força emocionada. Ha estat tota una experiència viure de primera mà tot el que s’ha fet des de les aules de la gent gran. Veure aquesta vivesa a les vostres cares quan es fan les activitats, veure aquestes ganes de viure i d’aprendre, no té preu. Crec que és un part fonamental que s’ha de complir des de la universitat i per a mi ha estat un honor treballar en aquest aspecte. També vull agrair el suport de les institucions que han fet possible aquesta aliança tan productiva”.
A continuació, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va adreçar unes paraules als assistents. Dalmau va destacar el dinamisme d’un projecte “que va arrencar petit però que s’ha anat fent molt gran”.

La Teca Teatre presenta uns esquetxos de l'obra El Florido Pensil

Per celebrar la festa de cloenda, ahir, es va comptar amb la participació de La Teca Teatre que va presentar uns esquetxos de l’obra El Florido Pensil d’Andrés Sopeña. Sota la direcció de Tere Franch, Carme Pascual –en el personatge de Sánchez nen–, Joan Francesc Cerrato –en el personatge de Sánchez adult–, Roser Costa –en el personatge de Fortuny nen–, Joan Ortoneda –en el personatge de Fortuny adult–, Elisabet Capella –en el personatge de Ripoll nen–, Pep Pellicer –en el personatge de Ripoll adult– i Olga Hernández –en el personatge de Domènech nen–, van posar en escena diversos capítols del sistema educatiu de la postguerra espanyola identificat amb una ideologia nacional catòlica i amb una metodologia tradicional basada en el dogmatisme, la imposició de l’autoritat, la disciplina i l’adquisició rutinària dels coneixements.

Maria Bargalló i el president de l'Aula de Gent Gran de Cambrils, Lluís Álvarez

Comenta aquest article