Esports

Més d'un miler de triatletes es donen cita en la segona edició de la Triatló de Cambrils

Per Redacció

Una de les sortides dels triatletes a la prova de natació

La segona edició del Triatló de Cambrils va reunir, ahir al matí, un total de 1.100 esportistes, repartits en la modalitat olímpica i esprint. Una xifra de participants que situen el Triatló de Cambrils –organitzat per Running Solutions– entre els de major participació a Catalunya, ja en la seva segona edició.

A les vuit del matí saltaven a l'aigua els atletes inscrits en la modalitat olímpica. Mar plana i dues voltes a un circuit que era perfectament visible en la seva totalitat per al públic que omplia un bon tram del passeig marítim. En poc més de 21 minuts GaugericP iqué completava els 1.500 metres de natació i trepitjava la sorra seguit de prop per Sergi González i Ignacio Fernández. Un cop feta la transició a la bicicleta, un grup de sis triatletes encetava la persecució dels tres primers. 

Per la seva part, Chus Santos era la primera fèmina a sortir de l'aigua, seguida per Anna Ymbern i Leonor Font.



Fernando Zorrilla i Leonor Font, primers en la modalitat olímpica

Al final del tram de bicicleta, Ignacio Fernández era el líder de la competició, seguit per un calculador Fernando Zorrilla i per Gerard Baella. També en la categoria femenina la classificació donava un tomb i Alessia Bertolino entrava a boxes per davant d'Olga Pons i de Núria Rivas.

 Els 10 quilòmetres de cursa a peu pel passeig marítim de Cambrils van servir a Fernando Zorrilla per apuntalar el seu triomf i, de fet, al pas pel quilòmetre 5, la distància amb els perseguidors ja semblava insalvable. Al final, 2 hores i 5 minuts va ser el temps del vencedor. Sergi González també es va exprimir en el sector de cursa i va aconseguir fer-se amb la segona plaça. Ignacio Fernández completava el pòdium.


En categoria femenina Leonor Font era la primera a creuar l'arc d'arribada amb un temps de 2 hores 26 minuts i un ajustat esprint decidia l'ordre en els dos següents graons del pòdium. Alessia Bertolino s'emportava la segona plaça per davant de Núria Rivas.



El cambrilenc, Àlex Llaveria segon en la modalitat esprint

A les onze del matí i amb el sol a dalt de tot, arrencava la modalitat esprint. Quim Sánchez, que va obrir un important forat en el tram de la bicicleta, guanyava amb autoritat amb un temps d'1 hora i 5 minuts. L'atleta local Àlex Llaveria s'emportava la segona plaça i el tercer lloc va ser per a Gerard Marsal. Just darrere seu entrava una pletòrica Eva Ledesma. La lleidatana ja havia fet la transició a la bicicleta entre el Top 8 i en la cursa a peu va fer valer tot el seu potencial per fer un final de prova espectacular.

El lliurament de premis va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la representant territorial d'Esports de la Generalitat –Gemma Solé– i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella.

Comenta aquest article