Pilar Rus queda subcampiona al campionat de triatló de Navarra i tercera al de Banyoles

Pilar Rus durant la prova de natació, a l'estany de Banyoles

El passat 1 de juny es va disputar a Banyoles, la desena edició del campionat Internacional de triatló B en la modalitat de mitja distància. La prova, que va reunir més de 500 inscrits, va constar de 2.200 metres nedant al voltant de l'estany de Banyoles, 80 quilòmetres en bicicleta i, per últim 20 quilòmetres de cursa a peu. La cambrilenca Pilar Rus, que va competir a la prova, va pujar al tercer lloc del podi amb un temps de 4 hores i 34 minuts. La guanyadora va ser la seva companya d'equip, l'Esther Hernández del Club Natació Reus Ploms, que va completar el circuit amb un temps de 4 hores i 22 minuts; en segon lloc va situar-se Judith Coracha del Club Natació Prat amb un temps de 4 hores i 31 minuts.

Pilar Rus subcampiona al campionat de Navarra Triatló Aritzaleku

D'altra banda, el passat 7 de juny, la cambrilenca Pilar Rus competia al campionat de Navarra de Triatló en la modalitat de mitja distància. La prova anomenada Aritzaleku que tenir lloc a la població de Lerate i va reunir més de 520 triatletes. La competició va iniciar-se amb 1.900 metres de natació al pantà d'Alloz, va seguir amb quatre voltes de 20 quilòmetres, 80 quilòmetres de bicicleta per un exigent circuit de ports de muntanya per les terres d'Iranzu i finalment, cursa a peu de 21 quilòmetres de gran desnivell.
El primers en arribar a meta van ser: en la categoria masculina, el gironí Eric Merino, segon Emilio Monagas (Navarra) i tercer lloc per a Carlos Menchen (Alacant). En l'apartat femení, la primera va ser Ana Casares (Navarra), Pilar Rus (Cambrils) i tercera Aitziber Plaza (Àlaba).