Informació general

Desarticulat un grup que explotava dones sexualment i venia cocaïna a Cambrils

Per Redacció

La Policia Nacional durant l'escorcoll en un dels pisos de Cambrils

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Tarragona una organització criminal que explotava dones sexualment, a les quals obligaven a realitzar la prostitució en immobles de Cambrils. Les investigacions van començar fa més d'un any, quan es va tenir coneixement que un grup de persones estaven explotant dones d'origen sud-americà que, en alguns casos desconeixien l'idioma. Paral·lelament, assortien de cocaïna a les noies i als seus clients. 

Amb això aconseguien reforçar el vincle d'aquestes envers l'organització, atès que havien de seguir realitzant serveis sexuals per pagar el consum de la droga, generant-se un cercle viciós del qual era molt difícil escapar.

El líder de l'organització era un ciutadà espanyol que comptava amb l'ajuda de tres persones més: dos 'mamis' de nacionalitat xilena i un controlador d'aquestes, de nacionalitat brasilera. Tots ells exercien un constant control sobre tots els moviments de les noies. De fet, havien instal·lat càmeres en els dos immobles de Cambrils. A més, pernoctaven en condicions d'amuntegament i sempre estaven acompanyades per les 'mamis'. El ciutadà espanyol detingut portava un alt nivell de vida. Residia en una zona de luxe de la ciutat de Tarragona i posseïa dos vehicles de gamma alta i una important quantitat de diners en el seu poder. El detingut mai havia cotitzat a la Seguretat Social.

Aquesta operació s'ha desenvolupat dins del marc del Pla Integral Policial de Lluita contra el Tràfic d'Éssers Humans amb fins d'explotació sexual, impulsat per la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres. La Policia Nacional té a disposició de les víctimes el telèfon 900.10.50.90 i el correu trata@policia.es, dos mitjans confidencials atesos 24 hores per agents especialitzats.
Als detinguts se'ls imputen els delictes de tràfic d'éssers humans, relatiu a la prostitució, contra el dret dels treballadors, pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i blanqueig de capitals. L'operació ha estat portada a terme per la Brigada Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona.

Material requisat pels agents de la Policia Nacional

Comenta aquest article