Cultura

La cantautora cambrilenca Bali Cejas, a la semifinal del Concurs de música en directe LIVE de Luz de Gas

Per Berta Ruiz

Actuació de la cambrilenca Bali Cejas a la sala Luz de Gas

La cantautora cambrilenca Bali Cejas ha arribat a la semifinal del primer Concurs de música en directe LIVE, organitzat per  la sala Luz de Gas (Barcelona), que tindrà lloc el proper 2 de juliol. El certamen, que compta amb la col·laboració i difusió de Cadena 100, va arrencar a principis del passat mes de gener amb la selecció dels 52 artistes i/o grups escollits d’entre les 1.500 maquetes presentades al concurs. Cada dimecres, des del 8 de gener al 7 de maig, s’ha organitzat una fase eliminatòria de tres grups cadascuna de la qual en va sortir un classificat que va passar a la següent ronda. A la segona fase, del 14 de maig al 18 de juny, actuaran els 18 grups seleccionats. D’aquests, 6 grups aniran a la semifinal, que se celebrarà entre els dies 25 de juny i 9 de juliol. En el cas de la cantautora cambrilenca, la seva semifinal serà el dimecres 2 de juliol. Finalment, s’escolliran tres grups finalistes que actuaran al concert final del 16 de juliol. Els guanyadors del concurs gravaran un CD a Medusa Estudio BCN.

Votació del públic i d'un jurat

Tal com ha explicat Bali Cejas a revistacambrils.cat, el sistema de votació consisteix en què, a cada assistent al concert se li dóna una papereta que, a l'acabar les actuacions, ha de dipositar en una urna amb el vot pel seu grup preferit. El grup més votat pel públic obté 20 punts, el segon 10 i el tercer 5. Aquests punts se sumen als dels tres membres del jurat que compten amb 10 punts cadascú. Aquest jurat està constituït per dos músics professionals i un representant de Cadena 100. Segons ha comentat Cejas, cada actuació consta d’uns 20 minuts de durada, durant els quals ha d’interpretar diferents temes del seu repertori. Concretament, la cambrilenca ha anat presentant alguns dels temes del seu darrer treball discogràfic “Sácame a pasear”, un disc que conté lletres pròpies i un estil de rumba fusió molt “fresc”, optimista i animat.

Un ampli equip

Bali Cejas ha explicat que compta amb un ampli equip de persones que l’acompanyen, tant a dalt com al darrere de l’escenari. En les seves actuacions, la cantautora local està acompanyada pel guitarrista José El Petate; Maribel Mix Tribus a les veus i coreografies, Diablillo Funk i Fetitxe13 a les veus; Gitano Punky a la percussió i al caixó; Pedro Ayala i Rafa Martínez a la percussió; Camilo Villalón al baix i Etor Arenaza al so. També compta amb Sònia Anglès i Sònia Cejas en maquillatge; Manuela Rochetti de vestuari i Gerard Colom, de la productora Sinestèsic.

Bali Cejas:
"Ho estem gaudint ‘a tope’ i el fet d’anar superant etapes també és molt engrescador"

Sobre la seva participació al concurs de Luz de Gas, Bali Cejas ha manifestat que “està sent molt emocionant i molt emotiu. El lloc, la llum, el so, les condicions de la sala són molt bones. Ho estem gaudint ‘a tope’ i el fet d’anar superant etapes també és molt engrescador. Ara, fins on arribem, ja ho haurem passat molt bé. A més ens acompanya un grup de seguidors que es fan dir ‘titiriteros’ en referència a una de les cançons del disc i el seu lema és: ‘la meva gent, el meu ambient’. Això és molt bonic". 

Autobús per assistir a la semifinal del concurs

Pel que fa al concert de la semifinal, Cejas i el seu equip animen els cambrilencs que vulguin acompanyar-la, ja que en les dues fases prèvies s’hi van desplaçar un parell d’autobusos en ambdues ocasions. Els interessats poden apuntar-se al bar La Piscina, situat al carrer de Josep Pla (Nou Cambrils). El preu del viatge és de 10 euros. La sortida és a les 20 hores del vespre del proper 2 de juliol. D’altra banda, demà dijous a les 20 hores, al bar La Piscina es farà la projecció del vídeo gravat en directe –per la productora Sinestèsic– a la sala Luz de Gas i el dijous 10 de juny, es farà al bar Chiquitown.

Final de l'actuació de la cambrilenca a la sala barcelonina

Comenta aquest article