Informació general

L'Arxiu Municipal participa a la Setmana Internacional dels Arxius

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la rierada del 10 d'octubre de 1994

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) participa per tercer any a la Setmana Internacional dels Arxius, que se celebra entre els dies 9 i 15 de juny, amb dues iniciatives. Per una banda, des del passat dimecres 4 i fins al 18 de juny, l'Arxiu està realitzant el taller Com es fa un arbre genealògic. Per altra banda, des d’aquest passat dilluns es pot visitar a la xarxa la versió virtual de l'exposició Rieres de Cambrils.

Aquesta exposició, que es va poder visitar engany a l'estand de l'Ajuntament a la Fira, conté 49 imatges de rieres, torrents i barrancs del terme datades entre 1900 i 1994. Precisament enguany fa 20 anys de la darrera gran rierada que va patir Cambrils el 10 d'octubre de 1994 i, per altra banda, es compleix 10 anys de la riera que va provocar víctimes mortals (6 de setembre de 2004). Cal recordar que enguany també se celebra el 40 aniversari de les obres de canalització de la riera d’Alforja i del Regueral.

La Setmana Internacional dels Arxius

El Dia Internacional dels Arxius va ser creat per la UNESCO l’any 2008. A Catalunya, les activitats s’allarguen tota una setmana i els coordina la Generalitat de Catalunya. Els objectius a nivell internacional són conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius perquè aquests constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat; sensibilitzar els dirigents sobre els beneficis de la gestió documental per al bon govern i el desenvolupament; sensibilitzar tant el sector públic com el privat de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar l’accés als mateixos; conscienciar la ciutadania sobre la singularitat dels documents conservats en els arxius, i promoure i millorar la imatge dels arxius a nivell mundial.

Comenta aquest article