Informació general

La secció local del PSC organitza la xerrada “L’Estatut: de què estem parlant?”

Per Èlia BellmuntFrancesc Vallès va ser el ponent de la xerrada, que va presentar Robert Benaiges
L’Agrupació de Cambrils del PSC va organitzar el passat divendres 19 de maig una xerrada al Centre Cultural i Ocupacional sota el títol “L’Estatut: de què estem parlant?”. Una vintena de persones van seguir la ponència de Francesc Vallès, diputat del PSC al Congrés dels Diputats, que va ser presentat per Robert Benaiges, primer secretari de l’Agrupació de Cambrils del PSC i alcalde de Cambrils.

El millor Estatut

El PSC ha engegat una sèrie d’actes divulgatius per difondre el contingut de l’Estatut tot pensant en el referèndum que se celebrarà el proper 18 de juny. Vallès explicava per què l’actual projecte és millor que l’Estatut vigent: “L’Estatut reconeix per primera vegada que Catalunya és una nació, ens dota d’un sostre d’autogovern i competències que no havíem tingut mai i també d’un nou sistema de finançament. Tot això és molt important perquè aquesta norma ens dotarà de les millors quotes d’autogovern que Catalunya ha tingut mai en la història”.

El sentit del vot

Malgrat que la campanya en si per demanar el vot encara no ha començat, tal i com va reconèixer el mateix Vallès, des del PSC es vol conscienciar de la necessitat d’anar a votar: “És un salt importantíssim en el nostre autogovern i no ens podem permetre el luxe de deixar-lo escapar, perquè no aprovar-lo voldria dir que continuaríem estant amb l’Estatut del 1979”.

A l'hora de justificar el perquè d’un vot afimartiu, posició que defensa el PSC, Vallès no en té dubtes: “tots els vots negatius aniran a parar a la mateixa urna. Serà tan no el vot del PP com el vot d’ERC”. En aquest sentit, el lema escollit pel PSC en aquesta campanya –“El PP utilitzarà el teu no contra Catalunya”– ha generat força polèmica. No obstant, des del PSC tenen clar que l’eslogan és encertat. D’una banda perquè “sempre que el PSC ha utilitzat alguna referència al PP en el seu eslogan ha obtingut uns grans resultats” i de l’altra perquè “el PP d’una forma irresponsable durant els últims mesos ha actuat clarament en contra dels interessos de Catalunya”.

Comenta aquest article