Societat

Sardinada popular a la Confraria en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

Per Berta Ruiz

La sardinada popular es va celebrar ahir al matí a la Confraria de Pescadors

En el marc de la segona edició de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, organitzades entre Cambrils i l’Ametlla de Mar, ahir al matí, a la Confraria de Pescadors va organitzar-se una sardinada popular. La degustació incloïa sardines a la brasa amb pa torrat i oli i un got de vi blanc o negre, al preu de 3 euros. La sardinada es va iniciar cap a dos quarts de dotze del matí i, a poc a poc, la gent es va anar acostant per degustar un esmorzar típic a base de peix blau. Com en l'edició de l'any passat, es van servir unes 300 racions.

Menús als restaurants fins el 15 de juny

Durant les jornades, que s’allargaran fins el 15 de juny, un total de 19 restaurants de Cambrils i 15 de l’Ametlla de Mar oferiran diverses propostes gastronòmiques en forma de menús, amb tres modalitats de preus, 18, 25 i 38€ amb IVA inclòs i les begudes a part, les quals seran maridatges amb vins de la DO Terra Alta.

Ahir diumenge, a l’Ametlla de Mar, també es va celebrar la 20a Diada dels Fideus Rossejats, amb concurs gastronòmic de fideus i degustacions de peix blau a càrrec del Club de la Gastronomia. D'altra banda, fins el proper diumenge, també s’està duent a terme una nova edició del Tapamar, amb la participació de 20 bars del municipi que mitjançant la degustació de la Tapa Blava –tapa confeccionada amb especialitats de peix blau–, ofereixen una ruta de tapes al preu de 2’5€ i copa de vi, cava o cervesa.

Comenta aquest article