Informació general

Cambrils per la Independència organitza tres xerrades amb Germà Bel, Josep-Lluís Carod-Rovira i Santiago Vidal com a protagonistes

Per Redacció



Portada del llibre de Germà Bel, primer dels conferenciants del cicle de Cambrils per la Independència
Cambrils per la Independència (ANC) ha organitzat tres xerrades, que es portaran a terme les properes setmanes, per tractar des de diferents punts de vista el procés polític que està vivint Catalunya. Totes les xerrades seran al Centre Cultural a les 8 de la tarda.
Iniciarà el cicle l'economista Germà Bel el proper dimarts 10 de juny amb la presentació del llibre “Anatomia d’un desengany. La Catalunya que és i l’Espanya que no va poder ser”, traducció al català de l’original publicat en castellà el 2013 on analitza el creixent suport a la Independència a Catalunya en els últims anys, estudiant-ne les causes i prospectant si serà un canvi conjuntural o definitiu a partir de l’anàlisi dels problemes nuclears de relació entre Catalunya i Espanya.
Germà Bel, catedràtic d‘Economia Aplicada a la UB, va ser diputat i portaveu d’Economia i Hisenda pel PSOE al Congrés dels diputats entre el 2000 i el 2004.  

Josep-Lluís Carod-Rovira presentarà el 18 de juny la reedició del llibre “2014”, publicat inicialment el 2008 tot avançant-se als esdeveniments que ara vivim. Quan l’independentisme era una opció minoritària a Catalunya, Carod-Rovira va fixar la data en l’imaginari col·lectiu, explicant les diverses raons per la independència i el procediment com arribar-hi.
Josep-Lluís Carod-Rovira, va néixer a Cambrils el 1952 i des de ben jove ha estat implicat en els moviments culturals i polítics del país, va ser Conseller en Cap i vice-president del govern de la Generalitat.

Acabarà el cicle Santiago Vidal, el 7 de juliol. Magistrat a l’Audiència Provincial de Barcelona i professor de dret penal i criminologia a la UAB. Autor de “Els set pecats capitals de la justícia”, on després d’analitzar les coses que funcionen i les que no funcionen de l’actual sistema judicial, fa propostes per un nou model de justícia per al futur del país.
Recentment el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va citar a declarar  Santiago Vidal per la seva participació en la redacció d'una futura Constitució per a una hipotètica Catalunya independent .

Comenta aquest article