Esports

El II Triatló de Cambrils bat el rècord d'inscripcions amb 1.100 esportistes

Per Cristina Sierra

Juanan Fernández i Lluís Abella van presentar la segona edició del Triatló de Cambrils, ahir al matí

La segona edició del Triatló de Cambrils ha batut el rècord d'inscripcions amb 1.100 esportistes, uns 300 més que en la primera edició. Ahir al matí, el regidor d'Esports –Lluís Abella– i el gerent de Running Solutions –Juanan Fernández– van presentar la prova esportiva, que se celebrarà el proper diumenge 15 de juny.

Es manté el circuit de la primera edició

El II Triatló de Cambrils tindrà, com l'any passat, dues modalitats. Per una banda, hi haurà la modalitat olímpica que consistirà en 1.500 metres nedant des de la platja de la desembocadura de la riera d'Alforja; 40 quilòmetres de bicicleta per l'antiga N-340 en direcció a Miami, i 10 quilòmetres de cursa a peu pel passeig de Ponent. L'horari de sortida de la modalitat olímpica serà a les 8 hores. D'altra banda, a les 10.30 es donarà el tret de sortida a la modalitat sprint, que consistirà en 750 metres de natació, 20 quilòmetres de bicicleta i 5 quilòmetres de cursa.

Juanan Fernández va explicar que els boxes se situaran al pàrquing del parc del Pescador i que la recollida dels dorsals serà el dissabte 14. Com a novetat d'enguany, el mateix dissabte s'instal·larà una exposició del corredor en aquest espai. Per la seva part, Lluís Abella va demanar "paciència" als cambrilencs durant el dia del Triatló, ja que hi hauran diferents talls de circulació mentre es faci la prova esportiva.

El Triatló de Cambrils entra en el "top 5" de triatlons de Catalunya

El regidor d'Esports va assegurar que presentar la segona edició del Triatló de Cambrils "m'omple de satisfacció perquè en dos anys s'ha posicionat com el quart triatló amb el volum de participació més alt de Catalunya". Juanan Fernández va explicar que Catalunya acull anualment més de 50 triatlons i el de Cambrils està molt a prop de superar el tercer triatló popular. "En dos anys ens hem col·locat en el "top 5" de triatlons, això vol dir que alguna cosa s'ha fet bé", va manifestar.

El gerent de Running Solutions va apuntar que tot i que les inscripcions es van tancar fa tres setmanes, durant aquests dies s'han rebut més de 250 peticions per poder participar en el triatló. "No ens esperàvem aquest allau d'inscripcions. En els triatlons catalans, la mitjana de participació se situa entre els 400 i 500 atletes. En la primera edició hi van participar 800 atletes i ho vam considerar com un èxit. Enguany podíem haver arribat als 1.500 inscrits però volem donar qualitat als participants i garantir la viabilitat del circuit", va afirmar. Juanan Fernández va explicar que dels 1.100 participants, uns 250 són de la demarcació de Tarragona i la resta provenen de Catalunya, de la resta de l'Estat –País Basc, Aragó, País Valencià i Navarra– i de països veïns com França, Suïssa i Andorra.  Una de les dades curioses d'aquest segon Triatló és que la participació femenina ha augmentat i s'ha situat en un 15%, una xifra que està per sobre de la mitjana catalana.

160.000 euros d'impacte econòmic

Durant la roda de premsa, Juanan Fernández va apuntar que l'impacte econòmic que suposarà per Cambrils la prova esportiva es calcula entorn dels 160.000 euros. "Hem de tenir en compte que vindran unes 850 famílies de fora de Tarragona i la inversió està més que demostrada. Cambrils és un destí molt desitjat pels atletes", va afirmar.

Comenta aquest article