Societat

L'ANC Cambrils anima els cambrilencs a participar a la jornada castellera del proper diumenge a Miravet

Per Redacció



Cartell anunciador de la jornada castellera de Miravet
L'ANC de Cambrils fa una crida als cambrilencs a què assisteixin aquest proper diumenge 8 de juny a Miravet on tindrà lloc la jornada castellera que protagonitzaran els Xiquets de Cambrils i los Xics Caleros. Per això ha elaborat un miler de prospectes que es van començar a repartir ahir entre la població.
Aquesta jornada castellera s'emmarca en la campanya impulsada per Òmnium Cultural i que sota el nom de Catalans want to vote preveu alçar castells humans, de forma simultània, a vuit capitals europees i en moltes altres poblacions per dir al món que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur. A les 12 del migdia, les més de 70 colles castelleres participants en aquesta diada desplegaran pancartes am el lema Catalans Want To Vote. Les vuit capitals europees on s'alçaran castells són Londres, a Tower Bridge, a càrrec de la colla Joves Xiquets de Valls; París, a Champ de Mars, a càrrec de la colla Vella dels Xiquets de Valls; a Roma, a Gianicolo, a càrrec dels Bordegassos de Vilanova; a Lisboa, a la torre de Bélem, a càrrec dels Castellers de Sants; a Brussel·les, a la Grand Place, a càrrec dels Castellers de Vilafranca; a Berlín, a Alexanderplatz, a càrrec dels Xics de Granollers; a Ginebra, a la place dels Nations, a càrrec dels Xiquets de Reus i a Barcelona on es faran castells a quatre llocs; a la plaça de Gaudí, amb els Castellers de la Sagrada Família; a la plaça Sant Jaume, amb els Castellers de Barcelona, Minyons de Terrassa i Castellers de Sabadell; a la plaça de la Vila de Gràcia, amb els Castellers de la Vila de Gràcia i a la plaça del Born, amb la Colla Castellera Jove de Barcelona. També hi haurà actuacions a Gant, Lieja i Lausana, abans del dia 8, i a Pamplona, Montréal i Santiago de Xile. A banda, a 43 poblacions dels Països Catalans, entre elles Miravet, també s'alçaran castells a la mateixa hora.
D'altra banda, pels Xiquets de Cambrils aquesta serà la seva primera actuació després de la recuperació de la colla, aquest any passat.

Canvis a la junta de l'ANC

A la reunió del passat 22 de maig es va fer efectiva la renúncia de Camí Mendoza com a coordinadora de l'ANC Cambrils, dies abans que fos proclamada candidata d'ERC a les eleccions municipals. Des d'aquesta reunió, el secretari de l'ANC Cambrils, Salvador Martí, ocupa el càrrec de coordinador de forma temporal fins que es facin eleccions, passat l'estiu.






Comenta aquest article