Informació general

S'engega la campanya de recollida de selectiva "Amb tu, ho farem la mar de bé!"

Per Cristina Sierra

Contenidors del carrer de Sant Plàcid

El regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna– i la representant de l'empresa Cel Rogent –Imma Piñas– van presentar, ahir al matí, la nova campanya per al foment de la recollida selectiva que s'endegarà de manera immediata al municipi. La campanya "Amb tu, ho farem la mar de bé!" s'ha adjudicat a l'empresa Cel Rogent per 50.460 euros més IVA, finançats al 100% per l'empresa Sirusa (Servei d'Incineració de Residus Urbans, SA).

Antonio Laguna va explicar que l'objectiu de la campanya és el de fidelitzar als cambrilencs i cambrilenques que ja fan la recollida selectiva, sensibilitzar a les persones que tenen un habitatge de segona residència a Cambrils i potenciar la recollida selectiva en els establiments comercials i els de restauració.

Accions immediates

Imma Piñas es va centrar en explicar les diferents accions que durà a terme l'empresa durant la campanya. El tret de sortida es va fer a la Fira de Cambrils, on l'empresa Cel Rogent va fer diferents activitats infantils i també va muntar una exposició sobre la gestió dels residus a Cambrils i una mostra dels productes que s'obtenen amb els materials reciclats. Per incentivar el reciclatge, l'empresa va repartir uns 600 cubells per a la recollida domèstica de la fracció orgànica. Durant aquest mes de juny, es repartiran uns fulletons informatius a tots els habitatges de Cambrils i els cambrilencs podran recollir els cubells a l'OAC.

Per altra banda, l'empresa es posarà en contacte amb tots els restauradors per informar de la campanya de la recollida selectiva. Piñas va explicar que es faran uns adhesius per posar a les cuines en els quals s'indicaran com reciclar correctament i també s'informarà del reciclatge de l'oli de les fregidores. La representant de l'empresa va apuntar que durant aquestes reunions informatives es recordarà als restauradors els horaris que tenen per llençar les escombraries, sobretot el vidre, que s'ha de llençar abans de les 22 hores.

Cambrils està per sobre de la mitjana catalana de recollida selectiva

Aquest estiu, l'empresa es desplaçarà a les platges cambrilenques per informar de la campanya i fer diferents tallers amb els nens. Altres accions contemplades són la realització de xerrades-taller adreçades a les entitats, AMPA's i associacions de veïns i, de cara al proper curs, fer activitats a les escoles i instituts de Cambrils, ja que, segons va manifestar Piñas, "són els fills els que eduquen els pares en la recollida selectiva".

Per últim, la representant de Cel Rogent va explicar que Cambrils està per sobre de la mitjana catalana de recollida selectiva. "Mentre la mitjana se situa en un 35%, Cambrils se situa en un 50% però creiem que es pot fer millor. Es poden separar fins el 73% dels residus i és el que volem aconseguir amb la campanya", va afirmar.

Imma Piñas i Antonio Laguna van presentar la campanya de recollida selectiva, ahir al matí

Comenta aquest article