Cultura

Jennifer Panebianco, una jove promesa del violí amb només vuit anys

Per Cristina Sierra



Jennifer Panebianco actuarà al Festival Internacional de Música el proper 5 d'agost
La violinista cambrilenca Jennifer Panebianco serà una de les protagonistes del Festival Internacional de Música d'enguany. Panebianco, que estudia al Conservatori de Música de Vila-seca, actuarà el proper 5 d'agost a la Cripta de l'Ermita.

Amb només vuit anys, aquesta jove promesa del violí ha guanyat fins a vuit premis internacionals en poc menys d'un any. El darrer primer premi el va guanyar el passat mes de març al Concurs Internacional Giovani Musicisti de Treviso-Venezia. L'any passat, la violinista va guanyar el Primer Premi Absolut al Concurs Internacional de violí Marie Cantagrill (França); el primer premi Absolut i premi Especial Rising Star –premi que s'atorga al concursant amb més perspectiva de futur– a The Muse Music Competition a Santorini (Grècia); a la 25a edició de l'European Music Competition "Città di Moncalieri" (Itàlia) va assolir el primer premi Absolut –strings–, premi Ferrari, primer premi (exaequo) en la categoria solista amb orquestra –límit d'edat fins a 35 anys per a violinistes i pianistes actuant com a solista amb l'Orchestra Classica di Alessandria–, i el primer premi Absolut al Concurs Internacional de violí Giuseppe Tartini celebrat a Eslovènia.

Cal destacar que , el passat octubre, Jennifer Panebianco va fer el seu debut orquestral com a solista acompanyada de la Ariege Chamber Orchestra, a St Lizier de França. Podeu veure el seu debut al següent enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=ltPdmVSC5fc



Comenta aquest article