Informació general

Dos cambrilencs entre els detinguts en els disturbis pel desallotjament de Can Vies de Sants

Per Redacció



Edifici de Can Vies de Sants. Foto: Europa Press
Els cambrilencs Nil R. i Martí S. són dos dels 25 detinguts pels Mossos d’Esquadra, ahir al vespre, pels disturbis propiciats pel desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies de Sants de Barcelona, segons ha informat elsetge.com. Aquestes detencions se sumen a les dues que es van produir dilluns i a les sis de dimarts. En el tercer dia de conflicte, ahir es van convocar diferents concentracions populars a d’altres poblacions catalanes, entre les quals, es van fer a Tarragona, Reus o Valls.
Els dos joves són membres de l’assemblea d’Arran a Cambrils i, en el cas de Nil R. també és membre de l’Assemblea de Cambrils. Tots dos declararan avui i demà passaran a disposició judicial.

Concentració, avui, davant la seu de CiU Cambrils

Des d’Arran, la CUP i l’Assemblea de Cambrils han convocat els cambrilencs a mostrar la seva solidaritat amb els dos joves davant la seu de Convergència Democràtica de Catalunya de Cambrils, avui, a les 19.00 hores.


Comunicat d’ARRAN Cambrils sobre les detencions de dos membres de la nostra assemblea.

Des que els mossos d’esquadra van començar el desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies de Sants, els actes de solidaritat i la brutal repressió policial no s’han aturat. Ahir al vespre van ser detinguts els cambrilencs Martí S. i Nil R., tots dos membres de la nostra assemblea (i en el cas del Nil també membre de l’Assemblea de Cambrils).
Fem les següents consideracions prèvies sobre l’assumpte:
L’enderrocament de Can Vies ha estat una prepotent mostra de força i arrogància del govern de CiU i un clar exemple de la voluntat de destruir tot el moviment associatiu crític amb l’actuació de l’executiu municipal i més en concret, amb el que crítica el sistema capitalista i el model de societat insolidària, segmentada, desigual i injusta a la que ens condueix la seva actuació. Que es basa en fer de l’ajuntament el consell executor dels plans lucratius de l’empresariat comtal (especialment el del sector turístic) provocant l’agonia dels veïns, que es senten exclosos del seus barris degut a la massificació turística i els seus efectes perjudicials (pujades de preus, desaparició del comerç local, mobbing immobiliari, precarització dels llocs de feina, etc…) i convertint, dia rere dia, la ciutat en un lloc on cada cop es més difícil que el poble s’expressi lliurement i hi visqui de manera digna. Les desigualtats cada cop són més, i això es un fet innegable. Amb mesures com aquesta, o d’altres com les pujades abusives del preu del transport, les retallades en sanitat i educació (que encara que no pertanyin a l’ajuntament, les imposa el mateix partit de lladres) o les reiterades mostres de la impunitat de la que disposen els membres de les elits quan són sorpresos pels jutges prevaricant o espoliant les arques públiques (Cas Palau, innova, ITV, Caixa
Penedès, etc...), mentre concedeixen avantatges fiscals als més benestants de la societat i es tapen els ulls davant del seu frau fiscal. Cada cop asfixien més a la ciutadania a la qual arribar a final de més els suposa una cursa de resistència cada cop més pesada. La situació es complica més si parlem dels joves, i en concret dels col·lectius d’ estudiants. I trobant-nos en un context com aquest, que enderroquin arbitràriament i sense motiu un centre social que ha esdevingut, des de fa 17 anys, i molts més, ja que antigament era un espai pertanyent també al moviment obrer, un referent per a una gran part del barri i de persones arreu dels Països Catalans, on s’han convocat desenes de manifestacions i concentracions en solidaritat amb el centre, no es pot pretendre que davant d’una situació d’assetjament policial, provocació i violència institucional el poble no s’autodefensi i expressi la seva justa ràbia i indignació davant la impotència que els provoca veure com se’ls ensorren, literalment, el somnis.

A conseqüència de l’exposat anteriorment:

-Expressem tot el nostre suport a Can Vies i la seva gent, als militants Nil R. i Martí S. i a totes les detingudes per lluitar per causes solidàries, així com als seus cercles i familiars.

-Exigim la immediata posada en llibertat i absolució dels detinguts durant els incidents de Sants provocats pel desallotjament de Can Vies.

- Animem a tota la ciutadania a que participi en la concentració solidària convocada aquest dijous 29 de maig a les 19:00h davant la seu de CDC a Cambrils així com també a participar en les mostres de suport a Can Vies arreu del territori nacional.

Comenta aquest article