Societat

El Ball de Bastons de Cambrils participa al Festival internacional Ezpalak de Pamplona i Eibar

Per Anna Fargas

El Ball de Bastons de Cambrils actuant a la plaça de Burgos de Pamplona

El Ball de Bastons de Cambrils es va desplaçar al País Basc per participar en el Festival internacional Ezpalak, organitzat pels grups Duguna de Pamplona y Kezka d'Eibar. L'esdeveniment va tenir lloc el passat cap de setmana en les dues ciutats. Dissabte, els bastoners van picar a Pamplona en una cercavila pels carrers del Casc Antic i un ball d'exhibició final a la plaça de Burgos. Diumenge es va repetir el mateix esquema pels carrers d'Eibar, amb la diferència que la pluja va accelerar la velocitat de la cercavila i els balls finals es van realitzar a cobert, a l'històric frontó Astelena.

En el festival, a part dels cambrilencs i grups del País Basc, van assistir grups convidats provinents d'Anglaterra i Zamora. Concretament els participants van ser Duguna dantza taldea, de Pamplona, Ataitze dantza taldea, d'Itsasu, Danza de palos de Muelas del Pan, de Zamora, Feet Togheter Jump, de Gloucestershire (Anglaterra), San Lorenzo dantza taldea, de Berriz i Kezka dantza taldea, d'Eibar.

Tribut als músics que acompanyen els dantzaris

El Festival, que se celebra des de 2006, dedica cada any l'esdeveniment a algun element relacionat amb les danses i el folklore. Aquest any els protagonistes van ser els músics, per tant ells van ser els convidats al festival i els grups de danses es van convertir en els seus acompanyants. En el cas del Ball de Bastons de Cambrils van picar per acompanyar el flabiol i tamborí d'Àngel Vallverdú.
Cal destacar l'interès del nombrós públic assistent en els diferents estils de danses, i la bona rebuda de tots ells amb aplaudiments i, en el cas dels cambrilencs, algun “Visca Catalunya!”.

La colla cambrilenca a Eibar

Comenta aquest article