Informació general

L'Ajuntament destinarà 15.000 euros per comprar desfibril·ladors

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària celebrada ahir al matí

El ple ordinari que es va celebrar ahir al matí va aprovar destinar 15.000 euros per la compra de desfibril·ladors. Recordem que durant la sessió plenària del febrer es va aprovar de manera unànime la creació d'una xarxa de desfibril·ladors municipal i l'equip de govern va apuntar que existia un projecte que contemplava instal·lar entre 8 i 12 desfibril·ladors en diferents edificis municipals.

Aquesta compra figurava en el punt d'aprovació de l'expedient de suplement de crèdit i crèdit extraordinari, que també incloïa una partida de 96.000 euros pel sistema de climatització del Centre Cultural. Aquest punt va comptar amb el suport de tots els regidors del consistori a excepció de Xavi Martí i Carmen Quintana, que ahir no van poder assistir al ple.

S'aprova el Pla de Mobilitat Urbana

La sessió plenària va aprovar els comptes d'Aparcam de l'any 2013 i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Cambrils. En referència als comptes de l'empresa municipal, el regidor de Governació –Dani Milan– va explicar que la situació econòmica "sembla que s'està redreçant i consolidant una miqueta. El 2013 vam assolir un petitíssim superàvit gràcies a la diversificació de l'activitat. Enguany començarem a amortitzar una part important de l'edifici i haurem de fer un sobreesforç per mantenir uns nombres semblants". L'equip de govern i els grups del PSC i l'NMC van votar a favor del punt, mentre que el regidor no adscrit Dani Pallejà es va abstenir.

Per altra banda, tots els grups van aprovar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Cambrils, un pla que es va endegar en el mandat anterior i que ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats cambrilenques. El regidor del NMC –Oliver Klein– va apuntar el seu desig de que el pla es tiri endavant i no es quedi "en paper mullat". Per la seva part, el regidor del PSC –Robert Benaiges– va felicitar el regidor Dani Milan per "l'empenta donada al projecte. Entenc que Cambrils és una referència en mobilitat. Felicitats".

Reconeixement als 35 anys d'ajuntaments democràtics

Durant el ple es van aprovar diferents punts com l'adhesió de l'Ajuntament de Cambrils a la Declaració de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques de reconeixement a tots els electes locals pel compliment dels 35 anys de les primeres eleccions democràtiques; l'adhesió del consistori al conveni de col·laboració entre l'Agència de Residus de Catalunya i la societat Ecovidrio corresponent al període 2013-2018, i també es va ratificar els acords de Junta de Govern d'aprovar les bases reguladores del procés de selecció d'alumnes participants en activitats extraescolars realitzades per les AMPA sufragats amb fons públics per accedir als ajuts per a famílies amb menys recursos.

Un altre dels punts que es va aprovar va ser el conveni amb el Ball de Diables de Cambrils. Tal com va explicar el regidor de Festes –Lluís Abella–, "és el mateix conveni de cada any però incorporem dues novetats. Per una banda, amb motiu del desè aniversari de l'entitat acollirem la trobada de Diables del Baix Camp i es presentarà la nova bèstia i, per altra banda, hem incorporat la normativa d'ús del Centre Cultural com a local d'assaig".

Per últim, el ple va ratificar l'acord de Junta de Govern d'aprovar la presentació de sol·licitud a la convocatòria de subvenció de l'Obra Social "La Caixa" per al Programa Integral d'Acollida. La regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va apuntar que des de la regidoria s'ha buscat aquest conveni amb La Caixa atès que enguany no hi ha la subvenció de la Generalitat per aquest servei.

Comenta aquest article