Informació general

Cambrils i l'Ametlla de Mar s'uneixen, novament, en la segona edició de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

Per Redacció

Un moment de la roda de premsa de presentació de les jornades. D'esquerra a dreta: el regidor de Turisme de l'Ametlla de Mar –Vicent Martí–, l'alcalde de l'Ametlla de Mar –Andreu Martí–, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme de Cambrils –Xavier Martí–, el president de la Confraria de Pescadors de Cambrils –Siscu Gil– i Pep Pellicer, representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils

Per segon any consecutiu, els ajuntaments de Cambrils i de l’Ametlla de Mar repetiran l’experiència de compartir diferents accions promocionals en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, que tindran lloc a Cambrils del 24 de maig a l’1 de juny i a l’Ametlla de Mar del 6 al 15 de juny. L’acte de presentació va tenir lloc, ahir al matí, al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar. Hi van assistir l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, l'alcalde de l'Ametlla de Mar –Andreu Martí–, els regidors de Turisme de l’Ametlla de Mar i Cambrils, Vicent Martí i Xavier Martí respectivament, a més del president de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Siscu Gil i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Pep Pellicer.

Durant les jornades, un total de 19 restaurants de Cambrils i 15 de l’Ametlla de Mar oferiran diverses propostes gastronòmiques en forma de menús, amb tres modalitats de preus, 18, 25 i 38€ amb IVA inclòs i les begudes a part, les quals seran maridatges amb vins de la DO Terra Alta.

Sardinada popular i Cuines Obertes a Cambrils

A banda, Cambrils organitzarà visites guiades a la Confraria de Pescadors per ensenyar el procediment de pesca del peix blau en el sector de l’encerclament i la campanya Cuines Obertes en la que diversos restaurants del municipi obriran les seves cuines als clients perquè puguin veure els processos de preparació. El dia 8 de juny també hi haurà una sardinada popular.

Tapamar i la Diada dels Fideus Rossejats a l'Ametlla de Mar

El dia 8 juny l’Ametlla de Mar celebrarà la 20a Diada dels Fideus Rossejats, amb concurs gastronòmic de fideus i degustacions de peix blau a càrrec del Club de la Gastronomia. D'altra banda, del 6 al 15 de juny, també s'organitzarà una nova edició del Tapamar, amb la participació de 20 bars del municipi que mitjançant la degustació de la Tapa Blava –tapa confeccionada amb especialitats de peix blau–, ofereiran una ruta de tapes al preu de 2’5€ i copa de vi, cava o cervesa.

Impulsar un producte de proximitat

Amb aquesta promoció es pretén, per una banda, donar un impuls a un producte de proximitat important a la zona com és el peix blau i al sector pesquer, donant valor afegit a l’activitat dels pescadors i de les confraries d'ambdós municipis. Tal com explicava, ahir, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí: "el més important és donar el missatge que les confraries, els sectors de la restauració i els nostres ajuntaments som capaços de posar en marxa i renovar-lo cada any, un projecte que a través del peix blau, posa en valor el propi peix, la gastronomia i el turisme”. Per la seva part, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– valorava que aquesta és una fórmula de col·laboració entre municipis que tenen moltes coses en comú: "es tracta de col·laborar entre municipis que tenen característiques similars. Som dos municipis on la tradició pesquera és forta i a més a més, a Cambrils històricament hi tenim uns lligams molt forts amb l’Ametlla, ja que hi ha una part molt important de la nostra població, que és originària de La Cala".

Comenta aquest article