Cultura

Els contes clàssics tanquen el cicle ‘Entre Lletres i Imatges’ de la Biblioteca

Per Redacció

Un moment de la sessió de contes a la Biblioteca, el passat dilluns a la tarda

Els contes clàssics van centrar, aquest passat dilluns, la darrera sessió del cicle de presentacions mensuals d’àlbums il·lustrats ‘Entre Lletres i Imatges’ de la Biblioteca Municipal. La directora de la Biblioteca, Rosa M. Fusté, va recuperar les històries de la rateta presumida, en l'edició de Kalandraka, amb textos de J. A. López i il·lustracions de P. Mestre; la caputxeta vermella, en una nova versió titulada ‘Las manoplas de Caperucita’, editada per OQO, amb textos d'I. Almagro i il·lustracions de M. Mardones, i l’autèntica història dels tres porquets, editada per Thule, amb textos de J. Scieszka i il·lustracions de L. Smith.

Els assistents van poder comparar la diferència entre el conte original i la nova versió i, durant el debat els xiquets van arribar a la conclusió que preferien el conte clàssic, el de tota la vida. La sessió va acabar amb un taller que va consistir en pintar un punt de llibre amb els personatges dels contes. Després, els xiquets el van guardar a la caixeta d'instants de lectura, que la directora els va animar a anar omplint amb les lectures que més els agradin de l'estiu.

Presentacions d’àlbums il·lustrats

‘Entre Lletres i Imatges’ és un cicle mensual dedicat als àlbums infantils del fons bibliogràfic i va adreçat a infants acompanyats de familiars o educadors. Es llegeixen i es presenten en veu alta diversos àlbums il·lustrats comentant aquells trets que els fan especials i recomanables. La iniciativa, inclosa al Pla de lectura de la biblioteca, s’ha realitzat el tercer dilluns de mes des d'octubre a maig. El cicle es tornarà a reprendre el proper mes d'octubre.

Comenta aquest article