Informació general

L'Ajuntament inicia una campanya d'inspecció a les piscines d'ús públic

Per Redacció

Vista aèria d'un dels càmpings del municipi

L’ Ajuntament de Cambrils, a través de l’àrea de Salut Pública, ha iniciat una campanya d’inspecció i informació de les piscines d’ús públic del municipi, amb l'objectiu de la implantació, l’eficàcia i l’eficiència dels diferents plans d’autocontrol i fomentar l’ús responsable de les instal·lacions per minimitzar els riscos sanitaris inherents.

El consistori ha enviat una carta informativa a les comunitats de propietaris que disposen de piscina per ajudar-los a adaptar-se a la nova normativa. Per altra banda, a finals de maig començaran les inspeccions a les piscines d’ús públic de càmpings i hotels censades a Cambrils. El programa de vigilància sanitària de les piscines per aquest 2014 contempla la inspecció de 23 de les 29 piscines que hi ha actualment al municipi. Les 6 restants en queden exemptes perquè no van presentar cap incidència en la inspecció de l’any passat i van passar a ser objecte de control biennal.

Valoració del controls del 2013

L’any passat també es van inspeccionar 23 instal·lacions. Les conclusions de la passada temporada són positives en global. Tot i que el manteniment de les piscines està patint retallades, s’han fet petites inversions sobretot en l’adquisició de dosificadors automàtics de tractaments amb equips programables i amb mesura contínua. Segons l’informe de valoració, els seguiments dels plans d’autocontrol va ser satisfactori. A més, la majoria de piscines que en les revisions del 2012 presentaven mancances o deficiències havien aplicat mesures correctores per esmenar-les.
 
Noves normes sanitàries

L’entrada en vigor del Reial Decret 742/2013 de 27 de setembre estableix noves normes sanitàries aplicables a les piscines d’ús públic i, per primera vegada, també a les piscines d’ús privat en el cas de comunitats de veïns, cases rurals i col·legis majors o similars. Aquesta nova tipificació obliga a les comunitats complir uns requisits en relació als tractament de l’aigua o els controls de qualitat. La principal novetat del Reial Decret és l’article 14, que afecta tant a les piscines de càmpings i hotels, que obliga als propietaris a posar a disposició dels usuaris material divulgatiu sobre la prevenció d’ofegaments, traumatismes crani encefàlics i lesions medul·lars, i la protecció solar. També hauran de tenir en un lloc visible informació sobre els resultats dels últims controls realitzats, les substàncies químiques utilitzades, l’existència o no de socorrista i les direccions i telèfons dels centres sanitaris més propers i d’emergències i les normes d’utilització de la piscina.

Comenta aquest article