Informació general

L'Oficina de Turisme implanta un nou sistema informàtic que recull la valoració dels turistes

Per Cristina Sierra

Xavi Martí va presentar el nou dispositiu, ahir al matí a l'Oficina de Turisme

L'Oficina de Turisme de Cambrils compta amb un sistema pioner que recull l'opinió dels turistes que visiten el municipi. Ahir al matí, el regidor de Turisme –Xavi Martí– va presentar el dispositiu 'Happy Click', que recolpil·la les dades de valoració dels turistes mitjançant cinc preguntes: com ha conegut Cambrils; puntuar el municipi, les platges i el tracte i amabilitat del personal de l'Oficina de Turisme i, per últim, si han visitat PortAventura. Els turistes poden contestar l'enquesta en diferents llengües: català, castellà, francès, alemanys, anglès i, properament, s'hi inclourà el rus.

Tal com va explicar el regidor, fins ara les enquestes es feien per escrit però costava que els turistes volguessin contestar-les i es va creure adient implantar aquest nou sistema que és molt més ràpid i àgil. A més, el sistema permet personalitzar les preguntes i, segons el mes de l'any, s'aprofitarà per preguntar sobre les Jornades Gastronòmiques que se celebren al municipi.

Cal dir que l'Oficina de Turisme de Cambrils és la primera oficina de la Costa Daurada que ha instal·lat aquest nou dispositiu. De moment, el municipi només comptarà amb aquesta terminal tot i que en un futur se'n podrien instal·lar més per incentivar la participació. Per altra banda, i per atraure els turistes, cada mes es farà un sorteig de dues entrades a PortAventura entre totes aquelles persones que responguin les preguntes.

Prova pilot

El nou sistema es va introduir per Setmana Santa i durant aquest mes ja s'han recollit les primeres 100 enquestes. Els turistes han valorat el municipi amb una mitja d'un 8,10 i el tracte i l'amabilitat del personal de l'Oficina de Turisme en un 8,02. A més, un 37% dels enquestats han conegut el municipi mitjançant un conegut; el 20% per internet; el 8% per fires de turisme; el 4,7% per televisió; el 2,4% per premsa escrita i la resta per altres vies. Referent als idiomes, un 37,6% han respòs l'enquesta en castellà, un 29,4% en català, el 20% en francès i el 10,6% en anglès.

Comenta aquest article