Esports

La judoca cambrilenca Ana García, campiona d'Espanya infantil

Per Miquel A. Díaz

La cambrilenca Ana García, la segona per l'esquerra, va proclamar-se campionat d'Espanya infantil

El cap de setmana del 10 i 11 de maig, al pavelló Europa de Leganés, es va disputar el campionat d’Espanya de Judo 2014 de les categories infantil i cadet. Els cambrilencs Ana García a la categoria de -40kg i l’Aleix Serra a la categoria de -55kg hi van participar com a representants dels seus respectius pesos forman part de la selecció catalana infantil. Cal dir que el nivell d’un campionat d’Espanya és molt alt ja que hi participen els millors judoques de la present temporada de cada comunitat autònoma, i és un orgull pel club de judo cambrilenc Dojo Cambrils tenir dos judoques a les files de la selecció catalana infantil.

Ana García, campiona d'Espanya infantil

L’Ana i l’Aleix van aconseguir la plaça per disputar el campionat estatal al proclamar-se campiona i subcampió de Catalunya i puntuar en les altres competicions del circuit català després de disputar una magnífica temporada. L’Ana García va ser la primera en debutar el dissabte al matí i va realitzar una competició espectacular guanyant els cinc combats disputats per ippon (màxima puntuació). La cambrilenca es va haver d’enfrontar a rivals molt fortes, entre elles la campiona del rànquing estatal (número 1 estatal aquesta temporada a les Copes d’Espanya).
En el primer combat, es va enfrontar amb una noia canària que va guanyar amb molta superioritat amb una de les seves tècniques especials. El segon combat el va disputar contra la campiona del rànquing estatal, una noia de Madrid. Aquest combat va ser més dur però finalment i practicant el seu millor judo va aconseguir fer-la caure amb una espectacular projecció de segada de cama. El tercer combat va ser més ràpid ja que van desqualificar a la seva rival per sancions, donant-li la victòria a l’Ana. Al quart combat (combat de semifinals) es decidia qui de les quatre judoques aniria a la final. L’Ana va sortir amb una molt bona actitud de lluitadora i a meitat de combat, després d'una projecció va poder voltejar a la seva rival al terra i immobilitzar-la, guanyant-se així passar a la final.
Per últim, la final l’enfrontava amb una altra noia catalana amb la que ha estat lluitant en totes les competicions de la lliga catalana. Les dues judoques es coneixen molt bé i durant la temporada han estat molt igualades en resultats ja que dels quatre cops que s’han enfrontat l’Ana ha guanyat dues vegades i n'ha perdut dues. Sabíem que seria un combat difícil però ens va sorprendre amb la facilitat que la cambrilenca va portar el combat. L’Ana va sortir molt dinàmica, portant la iniciativa i atacant sense cap errada i aprofitant cada oportunitat, a meitat del temps de combat la va poder projectar i va acabar immobilitzant-la al terra, aconseguint així la victòria i proclamant se campiona d’Espanya infantil al pes de –40 kg.

Aleix Serra, l'altre cambrilenc al campionat

Per altra banda, la competició de l’altre cambrilenc l’Aleix Serra va ser el diumenge al matí i debutava per primera vegada en el seu primer campionat d’Espanya de judo. L’Aleix no va tenir tanta sort, i tot i que només va poder disputar dos combats, els va lluitar amb una molt bona actitud, portant sempre la iniciativa, amb dinamisme i aprofitant cada ocasió d’atac.
En el primer combat es va enfrontar amb un noi de Madrid al que va guanyar després de projectar-lo diversos cops amb la seva tècnica. El segon combat el va disputar contra un noi d’Extremadura. L’Aleix portava de manera molt clara la iniciativa del combat i físicament era més fort que el seu rival però un contraatac del seu rival en una ocasió d’atac va fer-lo caure derrotat. Al caure derrotat va perdre les opcions d’arribar a la final i com que el seu rival no va arribar a semifinals, l’Aleix no va poder tenir la opció de ser repescat.

El Club Dojo Cambrils està d’enhorabona perquè tot i que durant aquests 10 anys des de la fundació del club s’havien assolit medalles a nivell estatal, aquesta és la primera vegada que una judoca cambrilenca puja al lloc més alt del panorama estatal convertint-se doncs, l’Ana Garcia, en la primera cambrilenca campiona d’Espanya de judo.

Els judoques cambrilencs Aleix Serra i Ana García que van competir al campionat

Comenta aquest article