Cultura

Joan Pera i Ferran Frauca llegeixen l'obra "El somni de Bernat Metge" al Casal Municipal de la Gent Gran

Per Redacció

Ferran Frauca i Joan Pera en un moment de la lectura de l'obra "El somni de Bernat Metge", ahir a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran

La sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran va acollir, ahir a la tarda, la lectura dramatitzada de l'obra "El somni de Bernat Metge", a partir de la versió contemporània d'Alba Dedeu, a càrrec dels actors Joan Pera i Ferran Frauca. "El somni de Bernat Metge" és una obra complexa i singular, capaç de mirar-se de prop i amb un gran sentit de l’humor els aspectes més prosaics de la vida quotidiana, però també d’elevar-se fins a les idees filosòfiques més transcendents. L’argument del text, divertit i sorprenent, és el d’un home tancat a la presó que rep la visita d’un rei, un endeví cec i un músic que ve de l’Infern. Bernat Metge (Barcelona, c. 1346-1413), membre de la Cancelleria i secretari de Joan I i de Martí l’Humà, és considerat el millor prosista català del segle XIV i una de les plomes més interessants i originals de tota la literatura medieval.L’activitat forma part d’un cicle organitzat per Amics d’Els Clàssics i el Servei de Biblioteques de la Generalitat amb la voluntat d’apropar els clàssics medievals a les biblioteques catalanes. 

La gira també passarà per les biblioteques de Santa Coloma de Farners, d'Ulldecona, Granollers, La Seu d’Urgell i Terrassa, que durant la aquesta primavera han realitzat un club de lectura al voltant del llibre, publicat dins la col·lecció Tast de Clàssics d’Editorial Barcino. Amics d’Els Clàssics és una iniciativa impulsada per l’Editorial Barcino i la Fundació Lluís Carulla per divulgar els escriptors catalans medievals.

Comenta aquest article