Cultura

Acolorida i vistosa exposició artística del taller de pintura de Nuri Mariné al Marro Cafè

Per Berta Ruiz

Nuri Mariné amb els alumnes participants a l'exposició, al Marro Cafè

Els alumnes del taller de pintura de Nuri Mariné van inaugurar, ahir a la tarda al Marro Cafè, una exposició artística. Una trentena de xiquets i xiquetes d’entre els 3 i els 14 anys, així com un grup d’adults són els protagonistes d’una acolorida i vistosa mostra que porta per títol “Som Superherois”, una temàtica treballada al taller. L’exposició però, tal com va comentar Nuri Mariné a revistacambrils.cat, és de temàtica lliure i de tècnica lliure. “Els nens han triat el que volien fer i ho han fet lliurement, però destinat a l’exposició. Pel que fa a la tècnica, han utilitzat pintura acrílica, collage, sorra, purpurina, carbonet o ceres, entre d’altres materials. Després vam unificar totes les peces col·locant capses de sabates pintades de color negre i retallades a la mida de cada dibuix per fer el marc del quadre”, va dir. Segons Mariné, “aquesta és la culminació del treball que hem realitzat al llarg del curs i estem tots molt contents. A més, els nens també m’han ajudat a fer els cartells de l’exposició i els més gran i els pares han col·laborar en penjar els quadres”. La mostra estarà instal·lada al Marro Cafè els dos propers mesos.

Visites a exposicions d'art i activitats a l'aire lliure

A banda de la feina realitzada al taller, els xiquets del taller de Nuri Mariné també han participat en d’altres activitats. Han visitat diferents exposicions instal·lades a la sala Àmbits del Centre Cultural i han sortit al carrer per dibuixar en diferents espais naturals com el parc del Pinaret o el pati de l’Ermita. A més, enguany també han estrenat una nova activitat que ha estat el MailArt (art postal) amb el taller de Cristina Ferré de Reus. Tant els alumnes cambrilencs del taller de Nuri Mariné com els alumnes reusencs s’han intercanviat, per correu ordinari, “postals intervingudes artísticament”, segons va explicar Mariné. “Hem transformat postals en una obra d’art. Les hem intervingut artísticament”. Aquesta ha estat una de les novetats, però també ho han estat les “llibretes d’artista”, en que cada alumne del taller apuntava els seus projectes, idees i experiències.

Aquest proper estiu, tal com va explicar Mariné, el seu taller seguirà obert amb els tallers d’estiu que es faran en un horari de matí i de tarda. “A l’estiu sortim més al carrer i fem més manualitats”, va dir.

Comenta aquest article