Informació general

Aturada biològica de la flota pesquera de l'arrossegament

Per Berta Ruiz

Tasques de manteniment de les embarcacions al port de Cambrils, aquest matí

Les 18 barques de pesca d’arrossegament van iniciar, el passat 1 de maig, el període d’aturada biològica anual que s’allargarà fins el proper 30 de juny. Com cada any, la flota local descansarà durant dos mesos sencers, maig i juny, seguint la pràctica que es ve fent en els darrers anys. A la costa tarragonina, aquesta veda es parteix en dues zones: per un costat, des del port de l’Ampolla fins a Torredembarra s’aturen el mes de maig i juny, mentre que des de Sant Carles de la Ràpita fins a Les Cases d’Alcanar l’aturada es farà els mesos de juliol i agost.

Enguany, el nombre de barques es manté igual que l’any anterior, després d’uns quants anys de davallada continuada. De fet, l’any 2012 n’hi havia 19 embarcacions i sis anys abans, el 2006, la xifra era de 29 barques. El 2007 n'eren 26; el 2008 es va passar a 25, mentre que l'any 2009 s'arribava a les 23 barques. En pocs anys doncs, la reducció del nombre d'embarcacions ha estat progressiva.

Durant aquest període de dos mesos d’aturada biològica, a banda del que suposa deixar un temps per a la regeneració de les espècies –actualment és l’època de la cria del lluç–, els pescadors aprofiten aquest temps per al manteniment, reparació, posada a punt de les seves barques i inspeccions tècniques a càrrec de Capitania Marítima.

Comenta aquest article