Cultura

Comença el programa Tarraco Viva amb dues noves activitats dedicades a l'emperador August

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la recreació feta a la Vil·la Romana de la Llosa, l'any passat

Aquest vespre s'inicien a Cambrils els actes de Tarraco Viva amb la inauguració de l’exposició "La medicina en l’època romana", al Museu Molí de les Tres Eres, a les 20 hores, i la posterior conferència inaugural, a càrrec d’Esther Gurri, coordinadora de l’exposició i arqueòloga del Museu de Badalona. El Festival de Recreació Històrica Romana Tarraco Viva, arriba enguany a la XVI edició fent un important salt endavant. Des de Cambrils, com a subseu del festival des de fa sis anys, es tornen a proposar una sèrie d’actes gratuïts a través del Museu d’Història de Cambrils, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils, programa que enguany es perllonga, per primera vegada, més de 15 dies.

L’organització del Festival Tarraco Viva ha escollit com a eix central de l’edició d’aquest any, la commemoració del bimil·lenari de la mort de l’emperador 
August, ocorreguda l’any 14 dC. Aquest fet ha motivat que enguany s’estrenin dues activitats, com són la xerrada "D’Augustus a agost" a càrrec del cambrilenc Pere Navarro i la recreació de la vida quotidiana "La Llosa en temps d’August", a càrrec d’Iber, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del Barri de La Llosa. Aquestes dues activitats, de nova producció, s’han pogut realitzar gràcies al suport de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils, sumant-se així a l’ampli programa d’aquest 2014.

A banda, tant aquest dissabte com el següent, 17 de maig, també s'organitzarà la tradicional visita guiada a la Vil·la Romana de la Llosa a través del taller familiar "Toquem els romans". Els dies 17 i 18 de maig, hi haurà jornada de portes obertes als diferents espais del Museu d'Història, en el marc del Dia Internacional dels Museus.

Comenta aquest article