Cultura

Els actors Joan Pera i Ferran Frauca dramatitzaran El somni de Bernat Metge a la Biblioteca Municipal

Per RedaccióCartell de l'activitat que es farà a la Biblioteca Municipal
Els actors Joan Pera i Ferran Frauca reviuran "El somni de Bernat Metge" amb una lectura dramatitzada a partir de la versió contemporània d’Alba Dedeu a la Biblioteca Municipal. L’activitat, que es farà el proper dilluns 12 de maig a les 19 hores, forma part d’un cicle organitzat per Amics d’Els Clàssics i el Servei de Biblioteques de la Generalitat amb la voluntat d’apropar els clàssics medievals a les biblioteques catalanes. La lectura, en col·laboració amb la Fundació Romea, estarà dirigida per Carles Canut i té guió de Miquel Pujadó.

La gira també passarà per les biblioteques de Santa Coloma de Farners, d'Ulldecona, Granollers, La Seu d’Urgell i Terrassa, que durant la aquesta primavera han realitzat un club de lectura al voltant del llibre, publicat dins la col·lecció Tast de Clàssics d’Editorial Barcino  

"El somni de Bernat Metge" és una obra complexa i singular, capaç de mirar-se de prop i amb un gran sentit de l’humor els aspectes més prosaics de la vida quotidiana, però també d’elevar-se fins a les idees filosòfiques més transcendents. L’argument del text, divertit i sorprenent, és el d’un home tancat a la presó que rep la visita d’un rei, un endeví cec i un músic que ve de l’Infern. Bernat Metge (Barcelona, c. 1346-1413), membre de la Cancelleria i secretari de Joan I i de Martí l’Humà, és considerat el millor prosista català del segle XIV i una de les plomes més interessants i originals de tota la literatura medieval.

Amics d’Els Clàssics és una iniciativa impulsada per l’Editorial Barcino i la Fundació Lluís Carulla per divulgar els escriptors catalans medievals. Actualment ja supera els cinc mil cinc-cents seguidors.

Comenta aquest article