Cultura

Els carrers del Barri Antic, preparats per acollir la segona edició de "Música als balcons"

Per Cristina Sierra

Eva Garriga, Francesc Garriga, Tere Recasens i Ignasi Martí van presentar, ahir al matí, la segona edició de "Música als balcons"

Els carrers del Barri Antic acolliran, aquest divendres a la tarda, la segona edició de "Música als balcons. Un passeig de música i dansa pel Barri Antic". L'activitat cultural comptarà amb l'actuació de prop de 50 alumnes de l'Escola Municipal de Música, d'una quinzena de ballarines del Centre de Dansa de Cambrils i del grup "indie" The Nelatons.

Ahir al matí, el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga–, la presidenta de l'associació de comerciants VilaCentre –Tere Recasens–, el president de l'associació de veïns El Portal –Ignasi Martí– i la directora de l'Escola Municipal de Música –Eva Garriga– van presentar la segona edició de l'activitat, que s'iniciarà a les 18.30 al Centre Cultural i acabarà a la plaça d'Espanya.

Canvi de recorregut

"Música als balcons" va ser una iniciativa del Pla de Barris i la primera edició, que es va fer el desembre de 2012, va servir per cloure el programa. Francesc Garriga va destacar la voluntat de VilaCentre i de l'associació de veïns El Portal per tirar endavant l'activitat, ja que "el projecte permet la fusió entre la cultura i el patrimoni urbà. Esperem que vinguin moltes més edicions".

Tere Recasens va explicar que aquest any s'ha decidit canviar la ruta de l'activitat. "Una de les característiques que té el Barri Antic són els seus balcons. Aquesta iniciativa és important per donar a conèixer els carrers del barri", va apuntar. La comitiva començarà al carrer de Sant Plàcid i es dirigirà als balcons de Casa Sarrà i l'Abadia. Acte seguit, la música omplirà els balcons del carrer Major, passeig d'Albert, carrer Trinquet, carrer Major novament, carrer Gràcia i acabarà a la plaça d'Espanya.

Defensa de la continuïtat de l'Escola Municipal de Música

La roda de premsa no només va servir per a presentar la segona edició de "Música als balcons", sinó que també va servir per fer una defensa pública de la continuïtat de l'Escola Municipal de Música. Tere Recasens, Ignasi Martí i Eva Garriga van lluir les samarretes reivindicatives que demanen la continuïtat del centre i el regidor Francesc Garriga va manifestar: "nosaltres també volem salvar l'EMMC, parlo en nom de tots els regidors de l'equip de govern. Una bona actuació permetrà conservar-la".

Per la seva banda, Ignasi Martí va dir que tant els veïns com els comerciants del Barri Antic "coincidim que l'escola té el nostre suport. No és només una lluita laboral, sinó que esperem que guanyi el sentit comú". En aquest sentit, Tere Recasens va afirmar: "l'escola dóna vida al barri. És important sentimentalment i educativament perquè la música forma part de la teva vida".

Comenta aquest article