Societat

Les bodegues J.M. Bach i Fills presenten les noves anyades dels vins Clos Barenys

Per Lluís Rovira i Barenys



L'enòloga Pepa Menchón i Josep M. Bach  en un moment del tast de vins Clos Barenys
Les bodegues J.M. Bach i Fills van fer ahir a la tarda la presentació en societat dels seus vins Clos Barenys en un acte celebrat a la mateixa finca Mas Bach on hi ha una part de les vinyes i la bodega. A l'acte hi eren presents restauradors, distribuïdors i premsa.
 
Clos Barenys disposa de quatre vins diferents emmarcats dins la DO Tarragona, un dels quals s'ha presentat com a novetat d'enguany. Es tracta del Clos Barenys Merlot/Merlot, un vi jove elaborat a partir de la varietat merlot de les finques Mas Bach de Vila-seca i Mas d'en Varrà, d'Almoster. A banda, hi ha els altres tres vins, dels quals, ahir, es van presentar les noves anyades. Es tracta del Clos Barenys Merlot/Syrah, del Clos Barenys Criança i del Clos Barenys Reserva.

Visites a les instal·lacions

La finca Mas Bach es troba al terme municipal de Vila-seca, a uns 100 metres del límit amb el terme municipal de Cambrils i ben a prop de l'ermita de Mas d'en Bosch. Ara, l'empresa ha posat en marxa un programa de visites guiades, tastos comentats, maridatges i activitats diverses tant per a particulars com per a empreses, que inclouen un passeig guiat per les vinyes i el celler.

Amb aquesta nova oferta d'activitats es vol contribuir a cobrir la creixent demanda d'esdeveniments socials en què l'enologia sigui el principal atractiu.

Collita pròpia

Les varietats cabernet sauvignon, merlot i syrah amb què s'elaboren els vins Clos Barenys provenen exclusivament de collita pròpia. L'elaboració es fa a les instal·lacions que hi ha a la mateixa finca, unes instal·lacions que ben aviat s'ampliaran. El vi envelleix en barriques noves de roure americà, francès i hongarès durant períodes compresos entre tres mesos fins a un any, depenent del tipus de vi.
 
La producció és limitada i s'arriben a embotellar, com a màxim, unes 100.000 botelles l'any. Segons va explicar Josep M. Bach en la presentació d'ahir,  "Clos Barenys és un veritable vi de finca, a l'estil dels chateaux francesos. Estem en una zona eminentment vinícola, com ho demostra el fet que els romans ja van plantar vinya en aquesta zona fa més de dos mil anys".

Actualment, una gran part de la producció de Clos Barenys es ven a l'estranger. El mercat dels Estats Units n'és un dels principals receptors i, des de fa poc, els vins Clos Barenys també es venen al Japó. Però Josep M. Bach vol impulsar les vendes a la bodega en una clara aposta per la comercialització directa, "a Catalunya encara es consumeix molt vi de fora, tenint en compte que hi ha uns vins excel·lents a les diferents denominacions d'origen catalanes".

Comenta aquest article