Cultura

La Coral Verge del Camí es desplaçarà fins a Alemanya per oferir dos concerts en terres germàniques

Per Redacció

Imatge del concert que la Coral Verge del Camí va oferir al Palau de la Música

Des del març de l’any 2012 la Coral Verge del Camí de Cambrils ha mantingut contactes amb diversos grups vocals d’Alemanya que enguany es materialitzaran amb un intercanvi. S’iniciarà demà, 1 de maig, amb el desplaçament des de Cambrils, de més d’una quarantena de cantaires, músics i acompanyants, a la ciutat de Bremen, situada al nord d’Alemanya. Un cop arribats, la coral cambrilenca té assegurada una recepció oficial a l’Ajuntament de Bremen, ubicat dins d’un edifici declarat per la UNESCO Patrimoni Mundial de la Humanitat. Allí, els cantaires seran rebuts per les autoritats municipals d’aquesta important ciutat del nord d’Alemanya amb més de 550.000 habitants.

Tot ha estat possible però, per l’esforç dels cantaires assumint el cost del viatge, però sobretot per l’acord tancat amb la coral Bremer Kantorei St. Stephani de Bremen, un dels cors més reconeguts i amb més prestigi de la ciutat hanseàtica. Aquest fet permetrà també el desplaçament a Cambrils del cor alemany per a la propera tardor per participar del Cicle de Concerts de Música Vocal que s’organitza a la Cripta de l’Ermita des de l’any 1991 amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils.

Aquest format no és nou ja que la Coral Verge del Camí té experiència en aquests tipus d’esdeveniments, forjada en els darrers anys amb intercanvis amb formacions d’Europa i Amèrica. Amb elles s’han organitzat, a més dels concerts, jornades de treball conjunt amb composicions dels dos països o visites el patrimoni històric per donar a conèixer Cambrils i el nostre país.

Estrena d’"Arrels musicals" basat amb la música tradicional

La Coral Verge del Camí, sota la direcció de Núria Ortoneda, realitzarà doncs aquesta setmana dos concerts en terres germàniques. El primer tindrà lloc el dia 2 de maig a l’església Michaelis und Paulus Kirche de Bremerhaven, i el segon el  3 de maig a la Kulturkirche St. Stefani de Bremen.

El programa que s’ha previst estrenar a Alemanya és fruit de la màxima que, a través del llenguatge universal de la música, es pot conèixer la realitat d’altres països i esdevenir ambaixadors de la nostra pròpia cultura. És per això que s’ha escollit un repertori amb un protagonisme clar de les cançons tradicionals en català acompanyades algunes per instruments propis de la nostra tradició musical (acordió diatònic, flabiol, guitarró, tarota,...). La columna vertebral són les peces arranjades per encàrrec de la Coral Verge del Camí als mestres Josep Maria Mayol i Xavier Pastrana. Per aquests motius s’ha escollit "Arrels musicals" com a nom definidor d’aquest muntatge que recull temes originaris del Principat, País Valencià i les Illes Balears.

Comenta aquest article