Cultura

Concert de l’Orquestra de la URV amb la solista de violí Anna Urpina a la Cripta

Per Josep Maria Ferrando

Un moment de l'actuació de l'orquestra de la URV, amb la violinista Anna Urpina com a solista

Amb força públic assistent, ahir al vespre, la Cripta de l’Ermita va acollir el concert de l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili, amb la solista de violí Anna Urpina, sota la direcció de Tomàs Grau. El recital encetava el programa de concerts del Cicle de Primavera de la Cripta de l'Ermita, organitzat per la Coral Verge del Camí, l'Escola Municipal de Música i el departament de Cultura del consistori.
L’acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Francesc Garriga i de la Vicerectora d’Estudiants i Comunitat Universitària de la URV, Maria Bargalló Escrivà, que a l’inici de l’acte va explicar la tasca que porta a terme l’Aula de Música de la URV, amb el reconeixement especial a la feina feta per l’Orquestra de la URV, formada alumnes i ex-alumnes.

A la primera part del concert l’Orquestra va interpretar el Concert per a violí i orquestra, op. 64, de Felix Mendelssohn (1809-1847) on la solista per a violí, Anna Urpina, va desplegar tot el seu virtuosisme, amb una interpretació magistral, dirigida per Tomàs Grau. La segona part va ser protagonitzada per la Simfonia núm 5, op 67, de Ludwig Van Beethoven (1770-1827), fent-se palesa de nou l’alta qualitat interpretativa de l’Orquestra de la URV.
Maria bargalló i Francesc Garriga, fent els parlaments previs al concert

Comenta aquest article