Cultura

L'Orquestra de la URV obre avui el Cicle de Primavera de la Cripta de l'Ermita

Per Cristina Sierra

Francesc Garriga i Gemma Massagué, ahir, durant la roda de premsa de la presentació del Cicle de Primavera de la Cripta

L'Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili serà l'encarregada d'obrir, avui a les 21 hores, el programa de concerts del Cicle de Primavera de la Cripta de l'Ermita. El concert, sota la direcció de Tomàs Grau, comptarà amb la participació d'Anna Urpina –violí i solista– i serà gratuït. Ahir al matí, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i la tècnica de l'àrea –Gemma Massagué– van presentar la programació del cicle que inclou nou actuacions i està organitzat per la Coral Verge del Camí, l'Escola Municipal de Música i el departament de Cultura del consistori.

Francesc Garriga va manifestar que, "estem convençuts que el cicle serà un èxit. Els concerts tenen uns preus extremadament populars, una mitjana de sis euros". El regidor va agrair el "suport inestimable" de la Coral Verge del Camí per fer els concerts i també va recomanar que les persones que estiguin interessades en assistir al concert inaugural d'avui al vespre vagin amb temps a la Cripta, ja que hi ha un aforament limitat.

Concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

El cicle de concerts continuarà diumenge 11 de maig amb el concert del Trio Brull-Salvadó-Mor de música clàssica catalana amb tocs de flamenc. Aquest trio oferirà una reinterpretació dels clàssics d'Enric Granados, Pere Valls o Isaac Albéniz, entre d'altres. El 17 de maig, la Cripta acollirà el concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, un dels cors més importants de Catalunya i de l'Estat espanyol. Aquest concert serà l'únic que costarà 12 euros.

La programació continuarà amb el concert de piano i flauta travessera del Duo Bruyères, el 24 de maig i el 30, Daniel Ligorio, un dels pianistes de més projecció del panorama nacional, farà un concert amb obres de Rachmaninov, Mompou i Gershwin. El 7 de juny, el cantautor reusenc Fito Luri presentarà el seu nou treball discogràfic titulat 1440 biorritmes i una taula on hi pot seure tothom.

Dissabte 14 de juny, se celebrarà la Trobada de Corals Infantils que comptarà amb la participació de la Coral Alzina de Lleida i la Coral Infantil Verge del Camí. L'Escola Municipal de Música serà la protagonista els dies 28 de maig i 15 de juny amb els concerts dels diferents grups de l'escola. La cinquena edició de Joves Intèrprets tancarà el Cicle de Primavera, el 15 de juny.

Comenta aquest article