Societat

Els Xiquets de Cambrils planten un pilar de quatre als Avencs de la Febró

Per Redacció

Pilar de quatre a l'esquerda dels Avencs de la Febró a càrrec dels Xiquets de Cambrils

Els Xiquets de Cambrils van carregar, aquest passat diumenge, un pilar de quatre en un lloc insòlit, ni més ni menys que dins l'esquerda dels Avencs de la Febró. A més, per a fer-ho més vistós, l'enxaneta va baixar fent ràpel des de dalt de la part superior de l'Avenc, uns 30 metres fins la base on hi havia la resta del pilar dels Xiquets. En total s'hi van desplaçar una cinquantena de castellers per a fer aquesta excursió. Després de fer aquest pilar, els Xiquets van anar fins al poble abandonat de la Mussara on van fer un altre pilar prop del mirador.

Visita de 50 alumnes del País Basc

Aquest passat divendres 25 d'abril, un grup de 50 alumnes del País Basc van assistir a l'assaig de la colla castellera Xiquets de Cambrils al Centre Cultural. Els alumnes van aprendre les nocions bàsiques dels castells, un ràpid repàs de vocabulari, veure l’emoció de la plaça amb un recull de vídeos i un cop visionat tot van poder baixar i practicar ells mateixos. Diversos membres de la colla van ensenyar els joves com era la forma correcta de pujar, els van repartir per més d’una pinya perquè experimentessin la tensió d’un castell i finalment van fer un castell exclusivament format per ells mateixos.

Els motius que mouen els Xiquets de Cambrils per fer l’Escola de Castells, no només és pel seu creixement i desenvolupament com a entitat, sinó per buscar la implicació màxima i directe en els afers de la societat. Amb aquesta activitat es desplaçaran, el pròxim 18 de juny, a llocs tan significatius com l’Escolania de Montserrat, on ja hi han concertat una jornada d’Escola de Castells pels seus alumnes. En les properes setmanes seguiran amb visites a diferents centres escolars cambrilencs, a part d'una sessió al poble veí de Mont-roig, el pròxim 9 de maig, en que es farà una macro Escola de Castells per les diferents entitats i veïns d’aquesta població, format que també s’aplicarà posteriorment en altres poblacions veïnes. També s’està treballant per oferir-ho a l’associació de senegalesos de Cambrils i Salou.    

Fins a dia d’avui ja han realitzat més de 30 hores per les diferents aules dels col·legis i instituts com: La Salle de Reus, Mar de la Frau de Cambrils, Marinada de Cambrils, Institut Cambrils i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils en que hi han tornat a planificar noves visites abans no acabi el curs. De moment doncs més de 1.400 alumnes des de 1er de primària fins a 2on de Batxillerat ja han pogut gaudir d’aquesta experiència en que consultors, psicopedagogs i arquitectes professionals de la colla castellera afronten a mode d’exemples castellers, els diferents problemes que poden aparèixer en les aules, com l’absentisme escolar, la integració, la amistat, acceptació social i de gènere, la vergonya o el treball en equip. La manera de treballar-ho és amb exposicions foto i videogràfiques en l’aula, acompanyades de xerrades i preguntes específiques dirigides als alumnes. Per acabar es fan els primers tastos castellers de forma més dinàmica en el propi centre.




Comenta aquest article