Cultura

L'artista barceloní Jesús Movellán presenta la mostra de pintura "El viatge més llarg" a l'Espai El Pati

Per Berta Ruiz

Jesús Movellán al costat d'una de les peces que formen part de l'exposició

El passat divendres al vespre es va inaugurar a l’Espai El Pati del Centre Cultural i Ocupacional, l’exposició de pintura “El viatge més llarg” del barceloní Jesús Movellán. L’obra pictòrica de Movellán se centra en una idea de viatge, entès en el seu concepte més ampli, “el desplaçament vital dels éssers vius, el viatge dins dels nostres somnis, el viatge interior al que es refereixen les filosofies orientals o aquell que farem definitivament al més enllà”. En gairebé totes les peces de la mostra hi apareixen elements com diferents tipus de vaixells o avions que plasmen aquesta idea de viatge i de moviment, segons va comentar Movellán a revistacambrils.cat

Quant a la tècnica, l’artista sempre parteix de la tècnica de l’oli, però també hi ha part d’acrílic i d’altres tipus de pintures com l’aquarel·la. “Això em permet fer un tipus d’obra més expressionista. És el meu estil, molt directe i buscant la simplicitat en les formes i en la senzillesa. Que l’espectador vegi l’obra d’una manera molt directa, amb pocs elements, pocs colors, una mica foscos, amb grisos, blaus, però sempre tendint als grisos i als blancs. Tot plegat em permeten arribar a aquesta idea que estic treballant sobre el viatge”.

Aquesta és la primera exposició de l’artista Jesús Movellán a Cambrils. El barceloní és graduat en Arts Aplicades –especialitat en pintura mural i gravat– per l’Escola Massana i va realitzar un curs de litografia a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. Ha realitzat vuit exposicions individuals i 35 exposicions col·lectives. La mostra “El viatge més llarg” es podrà visitar a l’Espai El Pati fins el proper 14 de maig.

Comenta aquest article