Cultura

L'Associació Cultural de Vilafortuny enceta, avui, les seves Jornades Culturals amb el VI Banquet literari

Per Redacció

Imatge del banquet literari celebrat l'any passat

L'Associació Cultural de Vilafortuny enceta, demà, la programació de les seves Jornades Culturals. A partir de les 20.30 hores, al Castell de Vilafortuny, se celebrarà el VI Banquet literari. Ramón García Mateos i Carme Serra seran els conductors de l’acte que, en aquesta ocasió commemorarà el 75 aniversari de la mort d’Antonio Machado i recordarà la figura del recentment desaparegut Paco de Lucia amb la col·laboració del guitarrista Pablo Parra. A més es donaran a conèixer els guanyadors del Concurs literari de relat curt organitzat per l’Associació.

Conferències i una excursió cultural

El proper dimarts, 29 d'abril, al Centre Cívic de Vilafortuny, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc una conferència titulada "Tatuatges i pírcings. Només una moda?", a càrrec del pediatra Josep Maria Bofarull. El mateix dimarts, a partir de les 20.30 hores, s'inaugurarà l'exposició col·lectiva de pintura dels alumnes del taller de dibuix i pintura de l’ACV. Aquesta es podrà visitar en l’horari habitual del Centre fins el 20 de juny. Les conferències seguiran el dia 8 de maig, a les 20 hores, amb la xerrada "El éxito personal y profesional de nuestros hijos. ¿De qué depende?, a càrrec de la psicòloga Maria José Sellés, especialitzada en intel·ligència emocional escolar, que explicarà com aprendre a gestionar les emocions. L'endemà 9 de maig a les 19.30 hores serà el torn de la catedràtica Fina Anglès que parlarà sobre la "Ruta pictòrico-literària Mir-Manent", on explicarà els indrets que van motivar les pintures de Joaquim Mir i conèixer, alhora, el paisatge que la fina sensibilitat de Marià Manent va glossar en alguns poemes i en els seus dietaris.
Finalment, les Jornades Culturals es clouran el dissabte 17 de maig, amb una excursió al Parc Natural dels Ports, amb una visita a Horta de Sant Joan i el Centre Picasso.

Comenta aquest article