El Ministeri d'Agricultura premia l'oli de la Cooperativa Agrícola com el millor oli verge extra afruitat madur de la temporada 2013-2014
![]() |
Ampolles d'oli de la Cooperativa Agrícola |
L'oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ha estat guardonat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient com el millor oli d'oliva verge extra de la campanya 2013-2014 en la categoria d'olis afruitats madurs. Aquesta és la quarta vegada que l'oli de la Cooperativa rep aquest guardó i cal dir que ha estat l'únic oli català premiat pel Ministeri. Els anteriors premis concedits pel Ministeri a l'oli cambrilenc corresponen a les temporades 2005-2006, 2007-2008 i 2012-2013. El guardó ha estat rebut pels responsables de la Cooperativa Agrícola amb molta satisfacció i un punt de sorpresa ja que segons ha comentat el president de l'entitat, Jaume Baiges, "aquest premi ja el vam guanyar l'any passat i és molt difícil repetir dos anys seguits. Estem molt satisfets ja que demostra la feina ben feta i que fem les coses el millor possible".
El Ministeri concedeix aquests guardons per a contribuir a revaloritzar els olis d'oliva verges de més qualitat i estimular als productors a elaborar i comercialitzar aquests olis. Cal dir que la resta d'olis guardonats són el d'Almazara de Muela, de Priego de Córdoba, en la categoria d'olis afruitats verds amargs; el de casa de Hualdo SL d'El Carpio de Tajo (Toledo), en la categoria d'olis afruitats verds dolços i el de la Finca La Reja, de Bobadilla-Antequera (Màlaga), en l'apartat de producció ecològica. En la categoria en la que ha estat guardonat l'oli cambrilenc, la d'olis afruitats madurs, han estat finalistes dos olis de dues poblacions de Huelva.
Un altre premi del concurs AVPA de França
D'altra banda, la Cooperativa Agrícola també ha obtingut, aquesta setmana, un Gourmet d'Argent en la categoria afruitat madur del concurs internacional d'olis AVPA 2014 de París, França.