Informació general

Els Mossos d’Esquadra detenen 25 persones a Cambrils, Reus i Riudoms, en una operació contra el tràfic de droga

Per Redacció

Els Mossos van escorcollar un habitatge de Vilafortuny, aquest passat 2 d'abril, dins aquesta operació policial contra la droga

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Reus van detenir entre els dies 2 i 7 d'abril, a les localitats de Cambrils, Reus i Riudoms (Baix Camp) 25 persones d’edats compreses entre els 24 i els 62 anys, de diferents nacionalitats –nou persones de nacionalitat senegalesa, set de nacionalitat espanyola, quatre de nacionalitat holandesa, tres de nacionalitat marroquina, una de nacionalitat polonesa i una de nacionalitat francesa–, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Recordem que, el passat 3 d'abril, revistacambrils.cat informava de l'escorcoll realitzat el dimecres 2 d'abril a un xalet de Vilafortuny situat al carrer de la Vuitena Avinguda número 10, prop del castell de Vilafortuny.

Les detencions són el resultat d’un dispositiu de la unitat d’investigació de Reus, en el qual van participar agents de la unitat de seguretat ciutadana, canina i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, i on es va escorcollar un hivernacle a Riudoms, una nau industrial a Reus i un domicili a Cambrils.  
 
Durant les entrades i perquisicions es va localitzar una gran quantitat de droga. Concretament, es van intervenir: 1.300 plantes de marihuana amb una gran quantitat de cabdells amb un pes aproximat de 1.020 quilos, 310 quilos de marihuana ja tractada en cabdells, 3 quilos de haixís tipus pol·len i 3.500 euros en efectiu.
 
Un grup criminal organitzat

La investigació ha permès concloure que els detinguts formen part d’un grup criminal organitzat que ha quedat desarticulat, en el qual cadascú tenia ben definides les seves funcions i estava especialitzat en una tasca concreta. A més, per tal de distribuir la droga un cop elaborada, havien intentat crear una associació tipus naturista, cannàbica i de medicina alternativa, per tal que aquesta tingués una aparença de cobertura legal i poder així utilitzar l’associació per realitzar compres a l’engròs i de possible reclam per a compradors.

Dels 25 detinguts, 16 es van deixar sense efectes, set van passar a disposició judicial al Jutjat d’Instància núm. 3 de Reus el passat 4 d'abril, i el Jutge va decretar per a quatre d’ells el seu ingrés a presó, i els dos darrers passaran a disposició judicial en les properes hores.

Hivernacle de Riudoms on es conreava la marihuana

Comenta aquest article