Informació general

L’Ajuntament demana que s'inclogui Vilafortuny, les Comes i els polígons de Belianes i Vilagrassa dins el PTSEC

Per Berta Ruiz



L'Eixample Platja és un dels barris de Cambrils on el PTSEC contempla la possible instal·lació de centres comercials
La Regidoria de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat una sèrie d’al·legacions davant la Direcció General de Comerç sobre la Llei d’Equipaments Comercials (LEC) elaborada per la Generalitat de Catalunya i desenvolupada a través de l’anomenat PTSEC (Pla Territorial de Serveis i Equipaments Comercials).

En la proposta que recull el PTSEC, hi ha el concepte de "trama urbana consolidada", sobre la qual es marquen les zones on la Generalitat permet instal·lar grans superfícies comercials. En el cas de Cambrils, aquesta trama urbana consolidada limitada pel PTSEC marca les zones de la Vila, l’Eixample, l’Eixample Platja i el Port com les zones més adequades per instal·lar-hi alguna zona comercial, properes al centre urbà i evitant les grans zones comercials a fora de la ciutat. Pel regidor de ciutat, Oliver Klein, "és impossible posar res en una zona que està ocupadíssima, i en la qual no hi ha espai. Des de la Generalitat s’obliden d’una zona per la qual moltes marques comercials s’han interessat com és Vilafortuny, o la zona de les Comes, que és una de les zones de Cambrils que més creixerà en els propers anys". L’Ajuntament de Cambrils defensa una ampliació d’aquesta trama urbana consolidada a tot Vilafortuny, a les Comes, al polígon de Belianes i sobretot a la zona del polígon de Vilagrassa. També es demana un augment del nombre de metres quadrats –el PTSEC marca uns 1.500 metres quadrats– perquè aquesta limitació de metres impedeix la ubicació d’una àmplia gamma de grans superfícies comercials, d’alimentació, electrodomèstics, esports i lleure, que d’altra banda, segons Oliver Klein, "són una important font de dinamització, increment de llocs de treball, moviment i competitivitat pels sous familiars de molta gent".

Franquícies

Moltes grans marques comercials i franquícies ja s’han interessat en invertir a Cambrils, una ciutat que pel tamany de la seva població ja és molt rendible durant tot l’any. Pel regidor de Ciutat Oliver Klein, "nosaltres volem ser els que decidim el planejament urbà en el nostre territori, i si ens ve una marca, volem ser nosaltres qui pacti amb l’empresa. Trobo bé que es posin límits, però també tenint en compte el territori, perquè sinó es produeixen concentracions en una mateixa zona. L’Ajuntament ha de protegir el petit comerç i el comerç urbà, però tampoc volem que la gent marxi a Reus o Tarragona a comprar, volem que es quedin aquí".

En aquests moments s’està a l’espera d’una resposta a totes les al·legacions que molts ajuntaments de tot Catalunya han presentat a aquest Pla Territorial de Serveis i Equipaments Comercials, que s'ha de resoldre el proper mes de juny.

Comenta aquest article