Informació general

La Cooperativa i els restauradors locals s'uneixen davant la nova normativa que prohibeix l'ús de setrilleres reutilitzables

Per Berta Ruiz

L'acte va fer-se, ahir a la tarda, al Museu Agrícola

El Museu Agrícola va acollir, ahir a la tarda, la presentació de la nova estratègia de col·laboració entre la Cooperativa Agrícola i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils. A banda, es va presentar el nou distintiu de consum de l'oli d'oliva verge extra Mestral a les ampolles i es va projectar el vídeo corporatiu "El nostre oli" –realitzat per la productora cambrilenca Sinestèsic– que plasma tot el procés de producció de l'oli cambrilenc, des de l'arbre fins a la taula.

Per encetar l'acte, el president de la Cooperativa Agrícola –Jaume Baiges– va adreçar unes paraules als assistents per explicar que s'han estrènyer els llaços entre els restauradors cambrilencs amb el sector primari local, treballant en la línia de la qualitat i dels productes excel·lents. A continuació va ser el torn del gerent de la Cooperativa Agrícola –Fernando Sarasa– qui va fer una presentació titulada "Una terra vora el mar", on es va exposar la relació entre els tres sectors: la pesca, l'agricultura i els serveis. Sarasa també va anomenar diferents xifres sobre la producció de l'oli cambrilenc: hi ha 150.000 oliveres; la Cooperativa Agrícola compta amb 410 productors; Cambrils és municipi AEMO (Asociación Española de Municipios del Olivo) i és l'oli català més premiat. A banda, l'oli d'oliva verge extra Mestral té la certificació DOP Siurana&ISO 9001 i ha rebut nombrosos premis en qualitat i packaging.

Nova regulació de les setrilleres

Sobre la nova regulació de les setrilleres als establiments de restauració –en vigor des de l'1 de març d'enguany– que estableix que els envasos han de ser d'un sol ús o bé ampolles no reutilitzables, Fernando Sarasa va explicar la nova línia d'envasos que ha dissenyat la Cooperativa. De fet, la nova normativa suposa la desaparició de les setrilleres tradicionals. Davant d'aquests canvis, tal com van presentar ahir, la Cooperativa Agrícola ha llançat una oferta de 3x2 per als restauradors locals. Segons va explicar Sarasa, la Cooperativa col·labora amb el cost de l'envàs i ho fa amb una línia d'ampolles que no es poden reomplir. També ofereixen la possibilitat de personalitzar les setrilleres de cada establiment i s'han crear uns vinils distintius sobre l'ús de l'oli cambrilenc, així com diplomes acreditatius.

El gerent de la Cooperativa –Fernando Sarasa– va ser l'encarregat de fer la presentació

Comenta aquest article