Societat

L’Encarxofa’t serveix més de 5.000 menús durant els primers deu dies de la campanya

Per Redacció

Imatge d'arxiu del tast de paelles encarxofades celebrat a la plaça del Pòsit, l'any passat

Més de 5.000 menús servits i 150.000 euros d’impacte econòmic directe, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Cambrils, en els primers deu dies de l’Encarxofa’t. Aquest és el balanç provisional de la segona edició d’aquesta iniciativa quan encara queda una setmana més de campanya. La regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– s’ha mostrat satisfeta per la bona acceptació de la proposta gastronòmica, que es va incorporar l’any passat al calendari i que, enguany, compta amb la participació de 28 restaurants que ofereixen menús especials.

Les previsions de la Regidoria de Promoció Econòmica són superar de llarg els 10.000 menús servits, una xifra important tenint en compte que es tracta de la segona edició de les jornades gastronòmiques. "L’èxit de les jornades al voltant de la carxofa demostra una vegada més l’encert de crear un calendari gastronòmic amb propostes que posen en valor productes de proximitat, distingeixen l’oferta i reforcen la capitalitat gastronòmica de Cambrils durant tot l’any", ha explicat la regidora de Promoció Econòmica. Les noves iniciatives dedicades a la carxofa, el peix blau, el romesco o els fideus rossos, han aconseguit un impacte important. A més, l’augment de visitants repercuteix indirectament en comerços i altres establiments del municipi.

Tast de paelles encarxofades

Els actes populars d'Encarxofa’t a Cambrils previstos per aquest passat diumenge 23 de març, es van ajornar per la previsió de mal temps. L'activitat es farà l’últim dia de les jornades, el proper diumenge 30 de març, a la plaça del Pòsit, on a partir de les 11 hores hi haurà una mostra de productes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, un tast de paelles encarxofades –elaborades pels restaurants participants en la campanya i maridades amb Estrella Damm Inedit– i una batucada.

Comenta aquest article