Cultura

L'escriptora vila-secana Anabel Sáiz presenta "Caballitos de sal", un poemari de cançons de bressol

Per Berta Ruiz

Anabel Sáiz, a l'esquerra, acompanyada de Carme Masip, va presentar el seu llibre "Caballitos de sal"

La Biblioteca Municipal va acollir, el passat divendres a la tarda, la presentació del llibre infantil "Caballitos de sal" de l'escriptora vila-secana Anabel Sáiz, amb les il·lustracions de Yolanda Mosquera. La presentació va anar a càrrec de Carme Masip, que va fer la lectura d'alguns poemes del llibre. De la mà de l'editorial Pintar-Pintar, Anabel Sáiz presenta el llibre "Caballitos de sal", un poemari de cançons de bressol que giren al voltant del mar, l’absència, la falta de son, les estrelles i els cavallets marins. Són poemes breus i musicals, il·lustrats per Yolanda Mosquera amb dibuixos creats amb la tècnica mixta del collage, utilitzant retalls de roba i paper, escanejades i retocades digitalment.

Anabel Sáiz –professora de llengua i literatura espanyoles, doctora en Filologia i especialista en literatura infantil i juvenil– va explicar sobre la importància de les cançons de bressol i va citar García Lorca com un dels primers en fixar-se en la grandesa d'aquestes humils composicions: "para provocar el sueño del niño intervienen varios factores importantes si contamos, naturalmente, con el beneplácito de las hadas. Las hadas son las que traen las anémonas y las temperaturas. La madre y la canción ponen lo demás". Segons va dir Sáiz, en el recull de poemes i cançons de bressol tracta de condensar sentiments i emocions. De fet, la primera cançó de bressol que va escriure se la va dedicar a un dels seus nebots, el petit, Héctor, amb la cançó "Canción de cuna para Héctor". Després van sorgir d'altres peces dedicades a d'altres infants i a la seva filla Teresa.

Olga Xirinacs, a la Biblioteca el 24 de març

Aquesta activitat s'emmarcava en les Jornades del Dia Internacional de les Dones. El programa seguirà el proper dilluns 24 de març amb el Club de lectura adult que, excepcionalment serà obert a tothom, i tindrà com a convidada Olga Xirinacs. L’escriptora conversarà amb els assistents sobre la seva darrera novel·la "La inundació". La tertúlia compta amb la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Comenta aquest article