Informació general

Familiars i amics de Santi Garcia inicien una campanya per recaptar diners per afrontar les despeses del nou procés judicial

Per Berta Ruiz

Santi Garcia, acompanyat del seu pare, mare i madrastra, a finals de gener de 2012, davant de casa seva, després del seu alliberament

La família i els amics del cambrilenc Santi Garcia han iniciat una sèrie d’accions per recaptar diners que els ajudin a afrontar les despeses econòmiques de tot el procés judicial en el qual es troben immersos. A través de la pàgina de Facebook “Libertad para Santi, ya!” s’ha obert un número de compte (2100 0141 39 0102227547 de CaixaBank). A banda, en els propers dies, està previst d'ubicar unes guardioles a diferents establiments comercials de Cambrils per tal que la gent hi col·labori, així com l’organització d’actes solidaris –encara per determinar– per recaptar fons per a la defensa del Santi. Amics del jove també organitzaran, properament, una mojitada popular amb el mateix objectiu.

Una sentència de set anys de presó

Recordem que, el mes passat, l’Audiència Provincial de Tarragona va condemnar el cambrilenc –acusat de violar una dona el setembre de 2011– a set anys de presó i a indemnitzar la víctima Luz Tatiana Correa, amb 12.895 euros, després de la celebració del judici els dies 29 i 30 de gener. La sentència, que no és ferma, ha estat recorreguda per la família del jove. Actualment, el cas es troba en què s’ha presentat un recurs al Tribunal Suprem de Madrid, el qual haurà de decidir si l’accepta o no. Aquest procés judicial es podria allargar tot un any, i la família necessita uns 10.000 euros per a fer front a aquesta nova despesa.
Després de la desfavorable sentència de l’Audiència Provincial de Tarragona, la família del Santi va decidir canviar d’advocat. Segons ha manifestat la madrastra del jove –Anabel Muñoz– a revistacambrils.cat, “hem arribat fins aquí perquè hem estat indefensos. L’advocat no ens ha defensat, no ha fet res al judici. No va preparar ni preguntes ni la quantitat d’informació i proves que teníem. De fet, havíem parlat amb un metge forense de la clínica Dexeus de Barcelona testificant que l’informe mèdic no era el d’una violació, però el nostre advocat no va fer res. Només ens deia que el cas estava guanyat”.

Cal recordar que, després de passar cinc mesos a la presó de Tarragona, el 24 de gener de 2012, el cambrilenc sortia en llibertat sense fiança després de comprovar que les restes de semen trobades a la roba interior de la denunciant no eren les del Santi i només hi havia ADN seu a les ungles de la noia denunciant, fruit d'una esgarrapada al coll que li va fer. Sobre això, Anabel Muñoz ha comentat que, segons les proves realitzades, “no es va trobar semen dins de la vagina de la noia i a les calces tampoc es va trobar ADN masculí, només es va trobar ADN femení. El que sí és veritat és que a les calces d’ella troben una mínima part de líquid preseminal –previ a l’ejaculació–, però la quantitat és tan mínima que podria ser d’una altra relació i no poden detectar l’ADN de ningú. Per tant, el primer jutge el treu en llibertat perquè en cas de dubte s’afavoreix a l’acusat, mentre que l’altre jutge no. A més, el forense va dir que no tenia senyals de tot el que ella diu que li va fer el Santi”.

Actualment, el cas està en mans d’un advocat barceloní, especialista en cassacions penals. Anabel Muñoz ha explicat que confien molt en ell i en la seva bona manera de procedir. Muñoz –membre de l'associació Cambrils Solidari Tots Plegats– ha volgut precisar que el que necessiten és suport econòmic per pagar aquest advocat i la tramitació del procés i que, qualsevol euro que sobrés, posteriorment, es destinaria a l'associació solidària a la qual pertany.

Comenta aquest article