El tast popular de paelles 'encarxofades', acte central de la segona edició de l'Encarxofa't a Cambrils
![]() |
D'esquerra a dreta: Àngel Pérez, Jaume Baiges, Carme Cros, Xavi Martí i Jordi Romagosa, durant la presentació de la segona edició de l'Encarxofa't a Cambrils |
Del 10 al 30 de març, un total de 28 restaurants cambrilencs oferiran menús amb carxofa en el marc de la segona edició de l'Encarxofa't a Cambrils. Dins d'aquestes jornades que formen part del calendari gastronòmic també hi haurà un acte popular. El diumenge 23 de març, a partir de les 11 hores a la plaça del Pòsit, s'oferirà un tast de paelles 'encarxofades' elaborades pels restauradors participants i maridades amb estrella Damm Inedit (preu de la degustació: 3 euros). També hi haurà una mostra de productes de la Cooperativa Agrícola i una batucada per animar la festa.
Ahir al matí, al restaurant Acuamar un dels establiments participants a les jornades es va fer la roda de premsa de presentació d'aquesta proposta gastronòmica. Hi van ser presents la regidora de Promoció Econòmica Carme Cros, el regidor de Turisme Xavier Martí, el president de la Cooperativa Agrícola Jaume Baiges, un membre de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria Àngel Pérez i el representant dEstrella Damm, Jordi Romagosa.
Una nova campanya del calendari gastronòmic
Per encetar el torn de parlaments, la regidora Carme Cros va manifestar que, després de les jornades de la galera, arriba una nova campanya del calendari gastronòmic. Segons va dir, en l'edició de l'any passat, l'Encarxofa't va ser tot un èxit tant pel que fa a la valoració dels restauradors com per l'acceptació del públic. Cros va destacar que des de les regidories de Promoció Econòmica i de Turisme s'aposta per engegar campanyes promocionals i desestacionalitzar la temporada turística, posant en valor productes de qualitat del mar i de la terra. La regidora també va agrair l'empenta i la participació dels restauradors locals perquè, juntament amb la Cooperativa Agrícola i la Confraria de Pescadors, són un dels motors econòmics de la ciutat.
En una mateixa línia, el regidor de Turisme Xavier Martí va afirmar que Cambrils és la capital gastronòmica de la Costa Daurada i ho vol seguir sent. "Som capital gastronòmica, però aquesta distinció va més enllà de Catalunya. També ho som a nivell estatal i internacional. A la població tenim uns productes immillorables a les mans de cuiners de prestigi, els quals estan molt implicats en aquestes accions promocionals".
Un producte cultivat a Cambrils
Per la seva part, el president de la Cooperativa Agrícola Jaume Baiges va explicar que la carxofa és un producte que ofereix múltiples possibilitats culinàries i va estacar l'originalitat de les propostes presentades pels cuiners cambrilencs a les jornades. Segons va dir, "la carxofa és una hortalissa que es cultiva a Cambrils i, a la Cooperativa comercialitzem unes 100 o 150 tones anuals. Entre els mesos de febrer i març és quan es troba en el seu millor moment de qualitat. Crec que és una bona tasca promocionar un producte de qualitat produït a Cambrils i que, a més, és cuinat amb el nostre oli".
Finalment, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria Àngel Pérez va comentar que des de l'associació estan molt satisfets de la bona resposta d'aquesta proposta entre els clients, així com de la posada en marxa d'un calendari gastronòmic amb el suport de l'Ajuntament. Pérez també va agrair la col·laboració de la marca Damm perquè dóna una imatge de qualitat a la campanya.
LEncarxofat a Cambrils és una de les propostes del calendari gastronòmic. En els propers mesos li seguiran productes com el romesco, el peix blau o dels fideus rossos, per promocionar la singularitat i lexcel·lència de loferta gastronòmica de Cambrils i potenciar el sectors econòmics primari i terciari.