Els alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme participen al projecte Bullipèdia
![]() |
Els alumnes de l'escola que participaran al projecte amb el cuiner Eduard Xatruc, segon per l'esquerra |
El cuiner Eduard Xatruc, mà dreta de Ferran Adrià i membre del equip de la Bullifoundation, va presentar el passat dilluns a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils el projecte Bullipèdia. Aquest projecte pretén ser l'Enciclopèdia de l'alta cuina del món occidental i que cerca l'objectiu de trobar un consens a nivell professional de la classificació de productes, tècniques, utensilis o receptes.
Per fer realitat aquest projecte, Bullifoundation ha demanat a les escoles d'Hoteleria de Catalunya la col·laboració dels seus alumnes per ajudar en la investigació del producte. Segons Jordi Jardí, director del centre, aquests grups d'estudiants seran coordinats per professors voluntaris dels centre que vetllaran pel bon funcionament del projecte, que parteix d'una recerca bibliogràfica de receptes on intervingui l'ingredient escollit. Per la seva elaboració, els alumnes tindran al seu abast el fons bibliogràfic de la Universitat de Barcelona. Tota aquesta informació i documentació formarà part d'una tesi culinària que estarà a l'abast de tothom.
![]() |
El cuiner va explicar als alumnes en què consisteix la Bullipedia |