Informació general

Cambrils-l'Arboç, una de les dues línies del nou servei de rodalies de Tarragona

Per Redacció

Mapa del nou servei rodalies del Camp de Tarragona

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya –Santi Vila– i la ministra de Foment –Ana Pastor– van presentar, ahir al matí a Reus, la primera fase del nou servei de rodalies de Tarragona que entrarà en funcionament el proper 20 de març. Les noves rodalies territorials tindran dues línies: la xarxa que connectarà Reus i Tarragona i la línia de connexió entre Cambrils i l'Arboç, un nou eix de comunicació entre el Baix Penedès, Tarragona i la Costa Daurada, fins ara inexistent.

La línia Cambrils-l'Arboç comptarà amb cinc expedicions diàries

La línia RT2 que unirà Cambrils i l'Arboç tindrà parada a Salou, PortAventura, Tarragona, Altafulla-Tamarit, Torredembarra, Sant Vicenç de Calders i el Vendrell. Aquest nou eix de comunicació permetrà fer el trajecte entre aquestes poblacions sense haver de fer transbordament a Sant Vicenç de Calders i millorant, alhora, la connexió de Tarragona amb les rodalies de Barcelona. El nou servei comptarà amb cinc expedicions per sentit al dia (de dilluns a divendres) que garantiran la connexió en hores punta.

Per altra banda, la nova línia RT1 que connectarà Reus i Tarragona tindrà 55 freqüències al dia, amb un tren cada 30 minuts en les hores punta del matí, migdia i tarda i intervals inferiors a l'hora durant tot el dia. La millora dels serveis Reus-Tarragona suposarà un total de 10 noves expedicions per sentit entre les dues ciutats, arribant a un total de 27 trens diaris cap a Tarragona i 28 cap a Reus (55 trens al dia). Cal dir que aquesta línia s'aturarà a Vila-seca.

Integració tarifària

Aquesta millora dels serveis ferroviaris al Camp de Tarragona es complementarà amb la integració, abans de l'estiu, dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l'ATM de Tarragona, que es farà de forma progressiva a tots els municipis que formen part del servei de rodalies. La primera fase suposarà l'establiment de sistemes de validació sense contacte a les estacions i, posteriorment, es procedirà al desenvolupament de les aplicacions per a la venda de títols i recàrregues a les mateixes estacions.

Horaris de la nova RT2 que connectarà Cambrils i l'Arboç

Comenta aquest article